Thanksgiving

Dagen började med att jag och min värdmamma hämtade upp all mat till middagen. Hon och hennes arbetskamrater hade köpt mat till kvinna som är anställd på deras jobb men som tyvärr fått bencancer.. Så vi åkte dit och överlämnade en blomma och maten. Blicken hennes man hade när vi kom var oslagbar.. Han hade tårar i ögonen och även fast det är en tragisk historia så var det ett perfekt sätt att börja thanksgiving på. 
När vi kom hem satte jag igång med att städa mitt rum och byta sängkläder då Rebecka ska dela säng med mig inatt. 
Becca och hennes bror Jensen kom över och som vanligt sminkade jag Becca. Kul att hon tycker att jag är duktig på det och kommer till mig varje gång hon behöver sminkas! Vi åkte sedan och hämtade upp Rebecka från tågstationen. Vilken lycka det var att se henne!
Vi har ätit massor med mat och nu sitter vi alla i soffan och tittar på Elf. Om en stund ska vi ungdomar dra oss hem till Becca för att spela lite sällskapsspel. Det har varit en superbra dag!







Softardag

Skulle ju ha tränat idag men det kom jobb i vägen för min värdmamma. 
Just nu sitter jag i soffan med grabbarna. Den ena är fast i tv:n och den andra i iPaden. Istället för träningen kom mamman på att vi ska ha ettdansparty men situps och armhävningar. Det känns ju kul med min träningsvärk jag har i magen, tar ju 5 minuter att ta mig upp ur sängen. 

Nu har jag ju långledigt också! Ikväll ska jag och några tjejer till en pub här i Fairfield och fira det lite. Och imorgon kommer äntligen Rebecka! 

Gårdagen

Igår vaknade jag med mycket energi. Drog med mig Pamela till gymmet och drog av en timme där. 
Sen åkte jag hem och tvättade alla mina kläder. 
När grabbarna kom hem skjutsade jag den äldsta till en kompis och sen åkte jag hem och gjorde pannkakor. 

Idag är det halvdag för killarna, då det är thanksgiving imorgon. 
Värdmamman jobbar hemifrån idag så jag när väl inte jobba så mycket. Känner mig mest i vägen bara. 
Jag och min värdmamma tänkte iallafall dra till gymmet en sväng!
Städningen tänkte jag ta tag i idag också, eftersom jag får finbesök imorgon!

Mördar-Mike

Mike visade ingen nåd idag heller. Ville både både skratta och gråta och spy på samma gång, så jobbig var träningen. Välbehövligt dock!
Vi kom iallafall fram till att vi skulle höras nästa gång jag går ut i Stamford då han tydligen är vakt på någon utav klubbarna. 

Idag ska jag kanske åka till New York. Becca ska hämta upp sin bror på flygplatsen då han ska spendera Thanksgiving här. Jag erbjöd mig att följa med så hon slipper åka själv till NY på kvällen. Vi får se hur det blir med det! 
Nu blir det en snabb powernap då det av någon konstig anledning inte blev mycket sömn inatt. 

Gårdagen

Bion igår var rutten. Inte bra alls! Dom första rvå timmarna hände det absolut ingenting, och när det väl började hända saker tog filmen slut. Ingen höjdare alltså!
Jag och Johanna var partysugna efter det så vi styrde mitt monster mot SoNo där vi mötte Becca. På dansgolvet kom det fram en kille som ville bjuda mig på en drink. Tackade artigt nej och sa att jag skulle köra hem. Han stog och skröt om att han bodde på Manhattan och vad han jobbade med osv. Inte charmigt alls så när han frågade om mitt nummer gav jag honom fel nummer. Haha kanske är elakt, menmen..

Ikväll blir det utgång igen! Dock inte nykter. Becca kommer och hämtar upp mig och sen drar vi vidare till Stamford. Ska bli kul!




Fredag!

Underbara fredag! Har bokat biljett till hunger games 2 ikväll med Lotta och Johanna. Innan bion blir det middag på min favvo Kinarestaurang. 

Annars har jag inte så mycket planer för helgen. Får ta det som det kommer helt enkelt. 
Nästa vecka är det kort vecka då thanksgiving är på torsdag. Längtar så himla mycket då både Becca och hennes bror och Rebecka kommer hit och firar med mig och min värdfamilj! 

Nu ska det matas ungar innan dom ska iväg till skolan.

Brev

Min värdmamma kom precis ner med ett brev till mig. Det var från lilla farmor. Jag blev väldigt glad och grät såklart en skvätt. Skrev ett tillbaka som jag ska lägga på brevlådan imorgon. 
Jag sparar alla brev och vykort jag får och kan läsa dom igen lite då och då när jag saknar dom där hemma extra mycket. Jag ska precis allt jag får hemifrån och ta med mig det hem till Sverige sen. Det kan vara kul att läsa om några år tänkte jag. 

Nu ska jag tänd ljus, kolla på film och sova. Natti! 




Checklist

Nästa helg kommer jag kunna pricka av ännu en stat på min lista. Jag ska nämligen följa med Rebecka hem till New Jersey nästa fredag. Vi ska tjuvstarta julen lite med ett svenskt julbord och det ska bli så himla mysigt! Det ska bli kul att få uppleva New Jersey också. Längtar!

Sjukstuga

Idag var lilleman hemma då han var förkyld. Den äldsta blev avundsjuk och sa att han också var sjuk. Den lätta gick inte pappan på så han fick allt gå till skolan iallafall. Efter ett par timmar ringde det från skolan för han var sååå sjuk. Han var sjuk ända tills vi hoppade in i bilen ungefär. 
Iallafall så åker man tydligen till läkaren här varje gång man får lite snor i näsan, så dit åkte vi efter att jag hämtat upp den äldsta. 
Båda slocknade i bilen på väg hem och sov i 2 timmar. 

Jag har tänkt på att det är konstigt att man försöker hitta saker här som är kopplade till Sverige. När jag var i Sverige var USA det häftigaste jag visste. Och när jag väl är här vill jag bara hitta saker som påminner om hemma. I söndags drack jag nyponsoppa t.ex och det har aldrig smakat så bra som då! Drack det i stort sett aldrig hemma men här var det rena lyxen! När jag och Rebecka strosade runt i new york hittade vi ett snus-märke på en dörr och det tyckte vi var SÅ coolt. Ikea skulle jag kunna åka till varje dag om jag kunde, bara för att läsa vad möblerna heter på svenska och köpa köttbullar. 
Köttbullar med torra makaroner och ketchup är rena gourmet maten här tonårsbossen på tv 3 play är det bästa som finns att titta på. Allt som påminner en om hemma är guld värt. 
Missta mig inte nu, USA är underbart och jag älskar att vara här! Men jag har insett att Sverige är det land jag vill leva i. Möjligtvis att jag flyttar till Norge någon gång, men det är hemma i Julita jag vill uppfostra mina barn och det är i Julita jag vill bli gammal. 
När jag var yngre kunde jag inte förstå hur mamma kunde välja att stanna i julita hela livet, men nu förstår jag. 
Konstigt att man måste flytta till andra sidan på jordklotet för att inse hur bra man har det hemma ;)

Thanksgiving

Idag frågade jag min värdmamma om mon vän Rebecka, som bor i New Jersey, fick komma hit över thanksgiving-helgen. Självklart fick hon det! Det ska bli så himla roligt och jag hoppas och tror att min värdfamilj ska tycka om henne lika mycket som jag gör. Vi ska gå på black friday och bara vara. Längtar!




 

Present

Ikväll kom min värdmamma hem från Chicago med en present till mig. Det var en superfin ring med en uggla på. Det var jättekul att hon tänkte på mig och köpte något till mig. 

Nu ska jag möta upp Becca för en liten pratstund! 




Gud hör bön

Kände inte alls för att åka till gymmet idag och ha personlig träning då jag har huvudvärk och inte sovit så bra inatt. Men kände ändå att jag var tvungen, för att jag skulle ha förlorat pengarna om jag inte åkt dit. Men rätt som det var ringde telefonen och det var gymmet som ringde och sa att dom var tvungna att boka om träningen då Mike var sjuk. Ibland har man allt tur!

Rooftop party

Här var det tomt. Har helt glömt bort bloggen i några dagar. 
Igår var det Beccas födelsedag och vi gick ut i NYC. Klubben var SJUK! Den var på takvåningen och empire state building låg precis bredvid. Vi träffade en kille i kön som vi hängde med lite och han köpte drinkar till oss. I vanliga fall hade jag inte tagit emot drinkar (tycker synd om stackarn som tittar på sitt kontoutdrag dagen efter och inser vad han gjort), men den här snubben var rik. Så så kunde jag ta det. Sedan kom Jared och hans kompisar och vi fick ett VIP bord. Det stog stora flaskor alkohol på bordet och så fort som var slut kom det in nya. 
Det stog lättklädda tjejer på podium som dansade och det var unga tjejer som satt i knät och gned sig på äldre herrar. Vissa hade balklänningar och vissa hade jeans och t-shirt. 
På tåget in till new york träffade vi två tjejer som jag tyckte att jag sett förut och det visade sig att dom också var au pairer. Så dom kom lite senare till klubben och då dansade vi tills det vag dags att åka hem. 

Nu ska jag kolla på idol som äntligen kommit upp på swefilmer!





Min födelsedag

Dagen började ju som sagt inte så bra igår. Men den blev bättre! 
I brevlådan låg det 3 kort och väntade på mig. Ett från mormor, ett från moster och så hade jag fått ett kort från chase (min bank här) haha! Trodde att det skulle vara ett dataskrivet kort med det var handskrivet!
Jag jobbade i 1,5 timme på eftermiddagen och sen åkte vi för att hämta upp mina värdföräldrar på tågstationen. Vi åkte till Centro som är en italiensk resturang. Becca var även med då hennes födelsedag är på lördag, och eftersom att hon är en nära vän till familjen blev det som hennes födelsedagsmiddag också. Det var hur trevligt som helst! 
Jag åt lax och risotto, hur gott som helst. 
När vi ätit varmrätten fick jag mina presenter. Jag trodde inte att jag skulle få något igår då jag redan fått den bästa presenten av dom redan, men pappan hade varit i new york och köpt presenter åt mig. Jag fick ett superfint armband och en typ av mössa. Jag har tittat på sånna mössor innan och tänkt köpa en, men har aldrig gjort det så det var skitbra! Av Becca fick jag ett sällskapsspel, så vi ska ha vinkväll och spela spel någon gång. 
Eftersom att det var min födelsedag så tog jag efterrätt också. Servitrisen kom in med min créme brule med ett ljus i och dom andra sjöng happy birthday. 
Efter det var det egentligen tänkt att jag skulle åka hem, då det var rätt sent. Men icke då, Becca skulle prompt ha med mig ut för att dricka drinkar. Sagt och gjort åkte vi hem till henne och väntade in Jarred och sedan åkte vi till en bar. Först var det nästan helt tomt, det var ju trots allt tisdag. Men sen kom det hur mycket folk som helst! Jarred betalade för alla mina drinkar som den gentleman han är och jag blev rätt rund under fötterna. Jag var hemma runt 01:00 och slocknade på en gång. 
Det var ju mindre kul att gå upp 07:00 imorse för att jobba.... Ska aldrig mer dricka när jag har jobb dagen efter. 

Idag somnade jag om till 12:00 efter att barnen åkt till skolan. Sen tog jag mig i kragen och åkte till Marshall's för att lämna tillbaka skorna jag köpte där förra veckan. Dragkedjan gick nämligen sönder igår när jag skulle ta på mig dom.. Sen åkte jag till Trumbull mall. Jag köpte två par vinterskor då det var köp ett par och få det andra paret för $15. Som hittat! Köpte också en klänning och strumpbyxor från H&M som jag ska ha på mig på lördag när vi ska ut. Just idag är jag väl inte så jättepepp när jag tänker på att jag ska ut på lördag igen.. Men det hinner säkert ändra sig tills dess! 

Nu ska jag se en film och sova. Godnatt!

Ljus som mormor skickade till mig 


Mina presenter







Efterrätt med ljus i






Bättre update imorgon

Jag har haft en bra födelsedag. Uppdaterar mer imorgon!

Dålig start

Det blev en dålig start på min födelsedag. Vaknade och tittare ut genom fönstret. Snö. Körde Värdföräldrarna till tågstationen och upptäcker att det inte finns någon bensin och ingen har pengar med sig. Och jag har inte fått mina pengar på kontot än då det varit helgdagar och helg så dom kommer inte in förrän imorgon. Så jag fick ännu en gång ringa och avboka min personliga träning då jg inte kan ta mig någonstans. 
Grattis Stephanie!

Sova

Idag var ju grabbarna hemma hela dagen (slutkörd). Vi åkte till en lekland i några timmar så att som fick springa av sig och på vägen hem hämtade vi en kompis till den äldsta som ännu inte har åkt hem än. 
I Sverige är det min födelsedag just nu. Det känns konstigt att grattishälsningarna redan börjar trilla in på Facebook då klockan bara är 19:16 den 11 november. Det kommer kännas konstigt att inte fira den hemma så som jag gjort i 20 år. Mamma missar min födelsedag för första gången och det svider lite faktiskt. Mest för mig kanske. 

Trots att det är tidigt så ska jag faktiskt försöka sova nu då jag är hur trött som helst. Att få lägga sig i enrenbäddad säng är ju inte helt fel det heller.  





Babylycka

Jag vill bara säga grattis till min fina vän Madde som igår fick sin efterlängtade dotter Freja några veckor för tidigt! 
Den lilla tösen är hur söt som helst!

Till farmor

Hej farmor! Pappa berättade för mig att du tittar in här dagligen. Ville bara säga att jag saknar dig och har skrivit till dig på Facebook.


Ibland är bloggen bra att ha för att kommunicera med folk som inte riktigt förstår sig på dagens teknologi ;) 

Vinterjacka

Igår åkte jag med några tjejer till the coat factory. Hittade äntligen en vinterjacka och en t shirt från U.S Polo. 
Igår kväll jobbade jag ca 5 timmar på kvällen då värdföräldrarna var på date. Killarna var relativt lugna och vid 21:00 var det till och med dom själva som sa att dom ville gå och lägga sig. Lillkillen slocknade på en gång medan jag och den äldsta låg och läste bok och pratade i en halvtimme innan föräldrarna kom hem. 
Idag ska jag inte göra mycket, bara ta det lugnt. Imorgon är det ingen skola för killarna så det lär vara full rulle hela dagen imorgon! 

Paket

Dagen har varit rätt bra idag. Glada barn gör allt så mycket bättre. 
På förmiddagen hämtade jag upp Sofia för att åka till Marshall's. Jag hittade ingen vinterjacka men däremot hittade jag ett par skor. 210 svenska riksdaler fick jag ge för dom. 
När jag gick ut för att vänta på grabbarna som kom med bussen såg jag något stort och grönt i brevlådan. Sprang dit på en gång och det var ett paket till mig från mamma! Grinade en skvätt och la det på mitt rum. Ville öppna det i lugn och ro utan två nyfikna killar. 
Kom efter att ha hämtat mamman från tåget och gick raka vägen till mitt rum för att öppna det. Grät ännu mer när jag öppnade det. Jag hade önskat mig té som jag sett att folk lagt upp på Facebook/instagram (den sorten fanns inte innan jag åkte). Så jag fick två sorters té, en tomte, en skvallertidning, ett ljus formad som en tårta med 4 små ljus som man ska sätta i tårtan av mormor och ett kort. Det var mitt första paket hemifrån och det var nog det bästa som hänt sen jag kom hit. Tack mamma, det var jättebra saker!

Nu ska jag hämta upp värdpappan från tåget och sen ska jag möta upp Johanna och en tysk tjej som jag aldrig träffat. Vi ska äta middag och sedan gå på bio. 










Marshall's

Har i vanlig ordning bäddat ner mig i sängen och tänt mitt ljus från Ikea med doft av vanilj. 
Dagen har varit lite upp och ner. Har haft lite hemlängtan men slutet av dagen blev bättre. 
Imorgon ska jag hämta upp Sofia och sen ska vi åka till Marshall's och titta efter vinterjacka till mig. Marshall's är en affär med superbilliga märkeskläder, så jag hoppas på att hitta min jacka där! Vinterskor skulle ju också behövas.. Får bli nästa lön. 
Har inte så himla mycket att skriva just nu..

Jag går alltid in på swefilmer.se och sommar till en film varje kväll, så det tänkte jag göra nu också. Godnatt!

Tankar

Jag tror jag börjar få lite hemlängtan. Det kan bero på att det är mindre än en vecka kvar tills jag fyller år. 
Man uppskattar verkligen de små sakerna hemma som man annars kanske inte tänker på. Små saker som att bara sitta och titta på tv med mamma, när jag jobbar kväll och alltid går och pratar med Vera som börjar sitt nattskift innan jag åker hem, att kunna åka till mormor när jag känner för det (inte för att det händer så ofta men jag vet ju ändå att jag kan göra det precis när jag vill), att kunna åka till Elisabeth och bara vara och en sån grej som att bara åka till moster på en fika. Dom sakerna uppskattar jag mer nu. 
Jag är så glad över att jag har så himla fina människor runt omkring mig. 
Jag saknar att gå ut på Statt och alltid förfesta hos Emelie innan. Och det blir ju inte bättre av att jag får sms från Statt varenda torsdag haha.. 
Jag trivs himla bra här och jag vet att min värdfamilj kommer göra allt för att min födelsedag ska bli speciell. Jag har fått välja ut en resturang som vi ska åka till och jag har redan fått den bästa presenten av dom. Men som jag skrev tidigare i ett inlägg så kommer högtiderna vara jobbiga, speciellt jul. Men jag tror att efter jul kommer tiden gå så himla fort! 
Jag har ju ändå rätt mycket att se fram emot. Thanksgiving är snart, vilket ska bli himla kul att uppleva! Jag ska åka till atlantic city. Sofia som jag träffade på au pairskolan, som bor i Baltimore, kommer hit över en helg i december då vi ska strosa runt i new york och se på julskyltningen. 

Nu ska jag titta på film och sedan sova. Godnatt!

Polisen

Jaha, denna kväll slutade med ett polissamtal. 
Det började med att jag och Johanna möttes upp på 16 Handles. Nöje vi sedan skulle hem stog vi ute och snackade ett tag vid vägen och pratade. Vi stog mitt imellan våra bilar som stog parkerade längs vägen. Jag tittar till höger (mot johannas bil) och ser en kille som står och tittar in i bilen. Till början tänkte jag att han pratar väl med någon inne i bilen. Men sen kom jag på att det var johannas bil (håller aldrig koll på hurdan bil hon har då hon alltid åker olika) så jag sa "Johanna är inte det där din bil?" Hon svarar att det är hennes bil och vi står bara och stirrar. Han tittar genom rutan och försöker öppna dörren. Vi går mot honom och Johanna ropar "get off my car". Han tittar bara på oss men fortsätter. Vi kommer lite närmre och Johanna säger samma sak igen. Han slutar rycka i dörren men han står bara och tittar på oss. När vi kommer fram till bilen och hon en tredje gång säger att han ska ge fan i hennes bil så går han. 
Vi står och pratar lite till om det som hänt och sedan hoppar jag in i min bil. 
Jag tittar till mot trottoaren på min högra sida och där står han och stirrar på mig genom fönstret. Jag låser fort som tusan och då början han rycka i dörren. Skakig på handen fumlar jag med nycklarna och lyckad starta bilen. Då börjar han knacka på fönstret. Jag börjar åka där ifrån men han håller fortfarande sin hand på min ruta och går efter längs med bilen. 
Rätt så skakig åker jag hem och berättar det här för min värdmamma. Hon vill ringa polisen. Och det gjorde hon. Jag fick också prata med polisen och berätta vad som hände och ge signalement på killen. 
Jag tror inte att han var helt frisk, inte alla hästar hemma så att säga. Han verkade väldigt frånvarande och verkade inte förstå vad vi sa när vi försökte prata med honom. Jag hoppas att polisen får tag på honom så han kommer till rätta igen. 

Jobbigt

Det är jobbigtnär någon där hemma inte mår bra. Man är tusentals mil bort och kan inte göra något. Jag önskar att jag bara kunde åka hem för några timmar, trösta och sen åka hem igen. 
Jag älskar dig mamma mest på hela jorden, du är den starkaste personen jag känner. 

Helgen

I lördags tog jag tåget till Grand central station. Jag satt bredvid ett par och jag kan sätta en tusenlapp på att dom träffades i smyg! Båda hade vigselringar på sig, men i totalt olika stilar. Dom såg alldeles för nykära ut för att vara gifta. (Säger inte att man inte kan vara nykär som gift, men dom var som två tonåringar som precis träffats) Kvinnan satt och berättade livshistorier för mannen, som man som gift redan kanske hade berättat. Och när vi åkte förbi ett ställe sa mannen: här jobbar min fru. Lite skumt..
Anyway, Ebba mötte upp mig och sen kom även Rebecka och danske Heléne. Vi gick till sockerbit, som är en butik med svenskt godis och lite andra livsmedel. Jag köpte nyponsoppa! 
Sen tog vi tunnelbanan hem till Ebba i Brooklyn. Vi gick och handlade till tacosen och sen chillade vi resten av kvällen. 
Dagen efter åkte jag och Rebecka in till city igen och åt en brunch. Det var riktigt gott! Sedan gick vi lite i affärer och satte oss på statbucks då det var ruggigt kallt. 
Jag tog tåget hem, men hoppade av i westport där Johanna hämtade upp mig. Sedan bar det av till Ikea! Det känns verkligen som hemma. Köpte kanelbullar till min värdfamilj och pepparkaksdeg som jag och grabbarna ska baka imorgon. Och så åt vi köttbullar såklart! Det fanns en massa julpynt och det var lite jobbigt faktiskt. Började tänka på att jag inte kommer få fira jul hemma. Jul är min favorithögtid. Hade jag fått bestämma så hade jag velat fira med hela släkten varje år. Men oftast firar vi bara med mormor. Inte för att det är något fel på henne haha, men jag tycker att på julen är en tid då släkt och familj ska samlas och vara tillsammans, för det är ju inte ofta det händer. Så jul kommer vara riktigt jobbigt för mig. 
Fick ställa in den personliga träningen idag också då jag vaknade upp igår och bar sjuk IGEN. Är så trött på att vara sjuk nu. Hoppas det släpper snart. 

Grand central station. 



Sockerbit. 



SUPERDÅLIG bild över Brooklyn från Ebbas balkong. 



Brunch och ikeas köttbullar. 





Mot New York

Uppdaterar imorgon. 




Finally!

ÄNTLIGEN är biljetterna till mamma och lillebror beställda. Dock är det långt kvar tills dom kommer, men nu har jag verkligen något att se fram emot! Den 22:a Juni anländer dom i Newark i New Jersey och kommer att spendera 10 dagar här. Jag har planer på att kanske hyra en bil i några dagar och åka till Washington DC, och New York är en självklarhet! Jag är så himla lycklig.
 
Imorgon ska jag åka in till New York. Rebecka som bor i New Jersey ska också åka in till New York. Vi ska nämligen ha en sleepover hos Ebba som bor i Brooklyn. Det ska bli himla mysigt! Vi ska laga tacos på svenskt vis. Här består tacos ris, bönor och ost i ett bröd. Det känns fortfarande så himla overkligt att jag kan sätta mig på ett tåg i en timme och sen är jag helt plötsligt i New York. Det kommer ta ett tag innan jag vänjer mig vid det.
 
Snart fyller jag ju år också. Mindre än två veckor kvar. Planen är att jag och Johanna ska åka till Atlantic city i New Jersey och prova på nattlivet där. Vet dock inte om det blir precis vid min födelsedag eller lite senare. Det visar sig!

Halloween

Idag är det ju halloween. Har inte direkt firat det. Barnen hade parad i skolan idag men kände mig inte så jättebra för att gå dit. Och kanske inte så uppskattat om jag hade kommit dit och smittat ner alla. 
Mamman har jobbat hemifrån idag så har i stort sett inte jobbat nånting. Hon ska jobba hemifrån imorgon också så lär väl bli en lugn dag det med. 
Nu på kvällen mötte jag iallafall upp Johanna för middag. Trevligt!
Skulle egentligen ha gått på fest. Men som tur var så var den flyttad till imorgon! Perfekt då jag inte känner mig helt piggelin. 
Nu ska jag titta på Maria Wern och sen sova. 

RSS 2.0