University of Bridgeport

Här var det tomt, som vanligt. Kan börja med att säga att jag åkte till Costco själv i fredags. Johanna vaknade nämligen runt 14 tiden då hon nyss kom hem från Hawaii och inte riktigt är i rätt tidszon än. Jag gick runt ett tag och tittade på allt som fanns, ska definitivt dit när jag har mer pengar. I min kundvagn låg iallafall en mysig munkjacka (heter det så?) och 1 kg chasewnötter. När jag skulle betala så slog hon bara in nötterna, och eftersom att jag inte upptäckte det förrän efteråt så tänkte jag att jag provar att gå ut ändå. Man måste nämligen alltid visa kvittot för en vakt innan man går ut så dom är säkra på att man inte glömt något. Han tittade inte ens på kvittot. Så tröjan var gratis, inte helt fel. 

På kvällen kom Johanna och vi lagade mat som vi och min värdfamilj åt. Tittade lite på tv och pratade och när Johanna åkte hem åkte jag till Becca för att gå ut! Jag var dock chaufför då jag inte var helt frisk än. Men jag hade så himla kul ändå! Vi mötte upp fyra franska au pair tjejer i Stamford och Jared och hans kompis Ralph var även med. 

I lördags jobbade jag på kvällen, dock inte alls lila länge som jag trodde så det blev utgång även igår. Nyktert och chaufför igen då jag skulle upp tidigt morgonen efter för att åka till skolan. 

Imorse var jag inte alls pigg när klockan ringde 07:00 och jag hade gått och lagt mig 03:00 på morgonen. Men det gick och jag fixade mig innan jag åkte till Stamfords tågstation för att hämta Rebecka. Hon var en timme tidig så vi åkte runt i en evighet och letade efter ett starbucks. Lektionen var helt okej! Vi redovisade våran läxa, gjorde grupparbete och tittade på en film. När vi var klara körde jag Rebecka till tågstationen igen och sen åkte jag hem till Becca. Ingen var hemma så jag slocknade i hennes säng. Jag blev väckt av henne, Jared och Beccas kompis Ian som är på besök från Beccas hemtrakter (Montana). Vi chillade ett tag och sen åkte vi och åt middag. 
Nu ska jag sova, har inte varit så här trött på länge. Godnatt!

Man kan verkligen se hur trött jag är..





Ett steg fram, två steg bak

Dom senaste två dagarna har inte varit bra alls. I onsdags hade jag feber hela dagen och hade även lite feber igår. Idag mår jag lite bättre men är nu genomförkyld istället. 
Jag känner ändå att jag måste ut. Så idag ska jag och Johanna åka till Costco. En affär där det finns allt! Allt i storpack till billiga priser. Känns lite som Ullared typ. 

Ikväll ska jag stå för middagen här hemma. Det blir hasselbackspotatis, kyckling och beasås! Johanna gästar oss också till middagen, mysigt!
Imorgon ska vi förhoppningsvis hämta den där förbaskade bilen också.. Hade ju varit bra eftersom att jag ska till stamford och ha lektion på söndag..

Nu ska jag sova en timme och sen hoppas jag på att Johanna hör av sig!

Namnsdag

Idag har jag namnsdag, på självaste våffeldagen och allt! Grattis till mig och alla andra som heter Marie. 

Jag kom precis hem efter att ha varit på bio med Johanna. Vi såg The Divergent och den var himla bra! Jag gillar den typen av film, liiiiite lik Hunger Games. Jag vet inte när den kommer till Sverige, men när den gör det, se den!
Annars idag har jag hängt med Becca på min fritid. Hon hjälpte mig med läxan jag har tills på söndag då jag ska på min första lektion inför Niagara fallen. Vi åt lunch och sen åkte vi hem till henne när jag somnade i en timme. Jag har nämligen blivit sjuk IGEN, och var så himla trött så att jag somnade. Jag har aldrig varit så mycket sjuk som jag har varit här. Detta är säkert femte gången jag är sjuk, tröttsamt! 

Nu ska jag titta på paradise hotel och sen sova, natti!

You better move, you better dance

Gårdagen var så. himla. bra. 
Jag hämtade upp Rebecka runt 17 tiden och åkte till stranden för det var så fint väder. Vi hängde där en stund innan vi åkte hem till mig för att göra oss i ordning. När vi tyckte att vi var festfina nog så åkte vi till min favvo resturang, Rainbow Thai, och åt middag. 
Vi förade lite hos Becca innan vi åkte till Stamford. Där dansade vi oss svettiga tills stängningsdags och vi drog då vidare till White Plains, New York. 
Jag älskar White Plains, har alltid så kul där! Och gårdagen var inget undantag. Det var nog en av de bästa utekvällarna jag haft här. Och det var så sjukt kul att Rebecka var med. Så mycket som jag skrattade igår har jag inte gjort på länge!

Idag vaknade vi upp förvånansvärt pigga och vi hann äga frukost innan jag skjutsade Rebecka till tåget. Resten av dagen har bestått av att bara ta det lugnt. 

Jag måste säga att det är sjukt skönt att Rebecka bor så pass nära mig när vi kommer hem (Norrköping). Att kunna träffas även där hemma och prata och minnas tillbaka på det vi varit med om. För det finns INGEN som kan förstå hur den här upplevelsen är (om man inte varit au pair själv förstås). Det spelar nog ingen roll om hur mycket man berättar för dom där hemma om vad man varit med om, dom kommer aldrig kunna förstå 100 % hur det är. Så därför är jag väldigt glad över att Rebecka och jag kommer att kunna hålla kontakten och ses regelbundet även där hemma. 










200

I 200 dagar har jag varit här. Helt otroligt. Det har gått så himla fort  

Igår gick jag och Becca ut. Vi hade kul, som alltid när det är vi två! Dock mådde hon inte alls bra idag, men vi ska ut ikväll igen ändå! Rebecka kommer snart och hon ska för första gången i USA gå ut, ska bli så kul! Jag ska hämta upp henne på tågstationen snart. Vi ska väl göra några ärenden innan det är dags att bege sig hemåt och göra oss iordning. 


En Becca som inte mår bra



Jobb

Hela dagen idag har i stort sett bestått av jobb. Vaknade en timme försent imorse då jag måste ha stängt av klockan, men barmen var vakna så det var bara att få på dom kläder och ge dom frukost. 
Direkt efter att barnen åkt till skolan blev jag upphämtad av min värdmammans kompis för att sedan vara barnvakt till hennes lilla kille. Alla gånger jag har träffat honom har han varit gabska blyg, men så fort hans mamma åkt så fick jag en rundtur i huset av honom och han pratade på som aldrig förr! Vi lekte hundra olika lekar och spelade hundra olika spel. Han lekte nämligen bara en lek i fel minuter innan han ville byta lek. 
Jag jobbade i lite mer än 4 timmar och fick 70$. Helt klart värt det! 
Just ja, dom hade en hoppborg i deras källare! Hur galet?

När jag kom hem igen hade jag en timme ledigt innan jag hämtade upp J och D i skolan. Jag har jobbat ända sen dess och jobbar fortfarande. Jobbar till ca 23 idag. Becca kommer runt 22 och när Värdföräldrarna kommer hem blir det utgång! Det blir stamford och förhoppningsvis avslutar vi i white plains. 





YMCA

Idag har jag tagit det lugnt under min lediga stund. Somnade om ett tag efter att barnen åkt till skolan. Tog en lång dusch och sen åkte jag till cvs för att köpa lite nödvändigheter, nagellack och smink. Gick sedan över till Marshall's  som ligger bredvid och tittade lite. Hittade en tjocktröja till min lillebror som jag tyckte var fin. Han har fått för sig att endast använda kläder från Puma, så då köper jag det ifall jag ser något. 

När barnen kom hem skulle vi åka till YMCA för att spela basket. Vi skulle hämta upp J's kompis på vägen och när vi kom fram till gymmet och hade signat in och allt så säger dom att vi inte får gå in där förrän klockan 18. Så vi åkte tillbaka till J's kompis hus, och där ville dom stanna och leka. Så nu sitter jag på starbucks och väntar på att hämta upp min värdmamma från tåget. 
Just ja! J's kompis mamma frågade om jag kunde sitta barnvakt till deras yngsta pojke imorgon i ett par timmar då hon skulle åka med den äldsta på skolresa. Och visst kan jag det! Det är världens sötaste liten 4 åring, och så är det alltid bra med lite extra pengar!




Clap along if you feel like a room without a roof

Det är redan onsdag idag, dagarna går så himla fort!
Idag åkte jag till ett köpcentrum efter att ha sovit en timme till efter att ha skickat iväg grabbarna till skolan. Jag köpte ett par jeans på american eagle outfits. Sen träffade jag på Lea och Sarah inne på Target så jag hängde med dom lite innan jag åkte hem. 
Tvättade och städade lite och gjorde även egna hamburgare som vi åt till middag. Mycket uppskattat! 

Jag känner mig så himla glad just nu! Allt flyter på bra och vädret blir bara bättre och bättre. 



D älskar att klättra in i kattens lilla hus. 



Fråga



Hej Anna!
Det stämmer att jag inte pratar om honom, då vi bestämde oss för att göra slut innan jag flyttade till USA. Det har ingenting med flytten att göra utan det var något vi kom fram till gemensamt då vi var på helt olika stadier i våra liv. 
Vi avslutade relationen som vänner och brukar prata lite med varandra ibland. 
Vad roligt att du har följt mig ända från början, det gör mig himla glad!

Hawaii

Idag började jag dagen med att följa med mina värdföräldrar till skolan där J hade någon slags redovisning av ett skolarbete han har hållt på med i flera veckor. Han var väldigt duktig! 
När jag kom hem fyllde jag i ett formulär för en helgkurs i April. Jag la på brevet i brevlådan så nu är det klart! Nu behöver inte det ligga och gnaga i huvudet att jag måste fixa de sista creditsen. Himla skönt! 
Jag ringde också till Au Pair Adventures och bytte datum på min Hawaii-resa till den 1:a september istället för den 8:e. Den resan blev även garanterad (det måste vara minst 4 anmälda för att resan ska bli av) så jag ringde in och betalade handpenningen på en gång. Nu är det flyg som ska bokas och resten av betalningen (som jag har fram till augusti att betala) sen är allt klart! Flyget hem från Hawaii väntar jag lite med att boka då jag ska stanna i Kalifornien i några dagar innan jag åker hem till värdfamiljen. Vet inte hur många dagar jag ska stanna än, så det får bokas senare. Efter det kommer jag vara hos värdfamiljen i 2-3 dagar så jag kan tvätta och packa innan det bär av hemåt!

Imorgon ska vi äntligen hämta den nya bilen. Det skulle vi ju egentligen ha gjort i lördags men det blev inte så helt enkelt. Så jag och min värdpappa ska åka och hämta bilen imorgon, får se vilken bil jag får köra hem! Även fast det är en begagnad liten Saab så är jag ändå exited. Det kommer innebära så mycket mer frihet för mig!

Nu ska jag titta på paradise hotell och sen ska jag sova, godnatt!

Gel manikyr

Igår var det tjejkväll hemma hos Johanna! Vi åt tacos och spelade Uno tills det blev alldeles för sent. Det var väldigt trevligt. 

Idag har jag hängt med min värdmamma och delvis äldsta värdbarnet hela dagen. Vi började med att åka till Apoteket och hämtade lite medicin, sen åkte vi till party city för att handla en kostym till J (äldsta värdbarnet) som har något event på skolan på måndag. 
Efter det åkte vi till YMCA, ett gym med bassäng och basketbollpplan, där J skulle ha en play date med hans kompis. Dom kom 45 min för sent så vi satt och kollade på när J spelade basketboll. Han är så himla duktig!
När hans kompis kommit drog jag och min värdmamma till Coco Nail Spa för att göra våra naglar. Så himla snällt av henne att bjuda mig på det! Dock var hon som gjorde mina naglar inte alls bra.. Hon var stressad, pratade i telefon samtidigt, gjorde olika form på varje nagel och det var väldigt ojämnt. Men det var iallafall skönt att bli lite ompysslad och medan man satt i stolen och fick naglarna gjorda gav dom en massage. 
Nu har Värdföräldrarna precis åkt iväg och jag jobbar denna lördagkväll. Helt okej för mig. 





100 dagar

Nu är det exakt 100 dagar kvar tills jag står på Newark i New Jersey och väntar på mamma och Marcus. Jag har då inte sett dom på nio månader. Jag längtar som bara den!




Sol!

Och så var det ju det här med bloggningen.. Jag har faktiskt haft fullt upp dom senaste dagarna och när jag kommit hem om kvällarna är så jag trött så jag inte orkat blogga. 

Igår åkte jag till gymmet med Johanna direkt efter att barnen åkt till skolan. Vi körde ett pass som var svinjobbigt! 
Efter det hängde vi tills det var dags att börja jobba igen. 
Grabbarna kom hem och satte näsorna framför deras kindle och jag plockade undan disk, bäddade sängar och vek lite tvätt tills det var dags att hämta värdmamman. När vi stog vid tågstationen så fick jag sms om att tågen hade stannat så hon skulle ta en taxi hem. Så det var bara att åka hem igen. Vi hann vara hemna i ca 5 min innan hon klev in genom dörren. 
Vi tog ett glas vin och bara satt och pratade, åt kinamat och tittade på american idol. Mysig kväll! 

De senaste dagarna har Johanna hängt här rätt mycket och det har varit riktigt kul! I förrgår spelade vi basket med grabbarna i 2 timmar och sen tog vi ut stolar och satt och njöt i solen. Det har varit så himla varmt!
Idag har det dock varit kallt och enligt min väderapp skulle det ha snöat rätt så mycket idag. Så det första jag gjorde imorse var att gå in på skolans hemsida för att se om skolan var inställd. Men nehedå! Det har inte snöat alls idag. 

Just ja! Jag har en superbra nyhet (för mig). På lördag ska vi hämta en till bil! Det innebär att jag kommer ha tillgång till bil precis när jag vill i stort sett! Och jag behöver inte ta tåget in till Stamford de gångerna jag ska till skolan inför Niagara fallen. Sån otrolig lättnad! 

Bild från när satt ute i solen 



Helgen

Gårdagen började med att min värdpappa skjutsade mig till tågstationen. Tåget var sent och det kom fram en tjej till mig som frågade om detta verkligen var tåget till Grand Central Station. Jag svarade att det var det, och jag såg på henne att hon var en au pair. Så vi började prata och fick sen platser bredvid varandra på tåget. Vi pratade hela vägen in till New York och hon hängde också med mig, Rebecka och hennes kompis i city nästan hela dagen. 
Vi mötte upp Rebecka och hennes kompis Amina i Bryant park och gick sedan för att äta lunch på Hard Rock Café. Eftersom att det var Rebeckas 20års dag så beställde jag en drink som jag sedan gav till Rebecka (busigt, I know). Eftersom att man måste vara 21 för att dricka alkohol drack hon den lite i smyg när servitören inte såg på. Jag ville att hennes födelsedag skulle bli så speciell som det bara gick, då jag själv vet hur svårt det är att fira den utan som familj. Jag smet iväg på "toaletten" och letade upp vår servitör och berättade för honom att min kompis fyllde år. Han svarade "jag förstår, jag vet precis vad jag ska göra". Så när vi alla ätit klart och bett om notan kom han ut med en efterrätt med ett ljus i, sa till Rebecka att ställa sig upp, skrek till alla i hela resturangen att det var Rebeckas födelsedag, räknade till 3 och då skrek alla happy birthday! 
Efter det började vi gå mot central park, men ångrade oss och gick sedan och shoppade lite. Runt 18 tiden tog jag och Rebecka tåget hem till mig. 

Idag började vi dagen med att Johanna kom och hämtade upp oss och destinationen var Ikea. Vi åt svenska köttbullar och shoppade lite. Jag köpte en jättemysig filt, choklad till min värdmamma, två påskägg som jag ska ge till kidsen och en påskmust som jag ska dricka på påskafton! Jag tänkte att det var lika bra att köpa en då man aldrig vet när man åker till Ikea nästa gång. 
Vi åkte direkt från Ikea till tågstationen och släppte av Rebecka som var tvungen att åka hem. Jag och Johanna körde till stranden och kollade på alla fina hus (slott) som ligger där. 

Nu ska jag duscha och sen ska jag nog sova! Vi ställde ju fran klockan en timme idag så imorse vaknade vi tidigare än vad vi trodde..


Den här nyckelringen hade Rebecka fått av sin kompis, skrattar varje gång jag ser den!










De senaste dagarna

Dom här två senaste dagarna har varit himla bra!
Igår träffade jag Johanna på starbucks där vi satt och snackade lite skit ett tag. Sedan följde hon med mig hem när jag började jobba. Vi spelade basket med grabbarna från att dom klev av bussen tills det var dags att hämta min värdmamma vid tågstationen. Johanna följde efter oss dit och jag hoppade sedan över till hennes bil. Vi åkte till Centro och åt middag. 

Idag har jag och Johanna varit på köpcentrum och ett outlet. Jag köpte ett par Converse som jag ska skicka till min lillasyster som fyller år i April. Jag köpte även ett par solglasögon i pilotmodell från Steve Madden. Sen åkte vi hem till mig ett tag och dödade lite tid innan hon skulle åka hem och jobba. 
Nu på kvällen har jag varit med Sofia och Mathilda på en mexikansk resturang. Maten var helt okej men det var så himla mycket folk så man kunde inte prata med varandra om man inte skrek. 
Det som har gjort mig så glad dessa två dagar är vädret! Även fast det fortfarande är rätt kallt så har solen varit framme. Det gillas!

Nu ska jag sova, för imorgon ska jag (äntligen) möta upp Rebecka i New York!






Call me a master chef

Jag har glömt att berätta att igår var det jag som stog för middagen. Jag gjorde potatisgratäng, bbq-kyckling och beasås. Om det var gott? JA! Och det var omtyckt av alla, till och med lillkillen som annars är ganska kräsen. 
Johanna kom över och åt middag med oss och sen åkte hon och jag till trumbull för att kolla på bio. Vi såg Non Stop och den var helt okej! Inte den bästa film jag sett men absolut värd att se. 

Idag har jag inte gjort alls mycket mer än att tvätta, städa och sortera lite kläder åt lillkillen. Eller jo, jag mötte upp Johanna på starbucks och sen åkte jag till Hertz för att höra hur gammal man måste vara för att hyra bil. Jag får hyra bil då man måste vara minst 20 för att få hyra, men det var dyrare för dom under 25. Jag får se hur jag gör med den saken!

Nu blir det lite tv-tittande och sen sängen!

Fråga



Först och främst måste jag bara säga att det är jättekul att få frågor! 

Denna fråga var lite svår.. Jag har tänkt länge och jag tror faktiskt att mitt svar är nej. 
Ett helt år är en väldigt lång tid, och jag kommer nästan hinna se allt jag har velat sett på denna tid. Är det något jag inte kommer hinna se så kommer jag absolut att åka dit på semester någon gång i framtiden, men inte som au pair.
Detta är verkligen världens bästa upplevelse, man träffar vänner för livet, upptäcker nya platser och man växer otroligt mycket som person. Men ett år räcker för mig. 
Skulle jag åka iväg någonstans igen så skulle jag vilja testa på ett nytt land! Irland verkar spännande. Tänk att få bo på en liten gård på landet i Irland. Eller kanske England?

Jag hoppas att du fick bra svar på din fråga och att jag inte svävade bort ally för mycket. Kram!

Half way through




182 dagar sen jag kom hit, 182 dagar kvar.Bring it on! 

Halvår

Idag har jag varit här i USA i 6 månader, ett halvår. Det känns helt sjukt. Nu är det bara halva tiden kvar och jag hoppas att den går fort. Det verkar som att alla au pairer är trötta just nu och vill hem. Jag tror det är vädret.
Igår åt jag middag med tre andra svenska tjejer och den ena åker hem om tre månader och pratade om hur hon bokat allt inför sin resemånad, att dom redan bestämt en ny au pair och att hon redan måste börja boka flygresan hem. När hon pratade om det så längtade jag tills det är min tur att åka hem. Tänk att få sitta där på flygplanet och tänka att man verkligen klarade av ett helt år och äntligen är på väg hem efter sin livs resa. Nu låter det som att jag inte vill vara här, men det vill jag absolut! Men jag längtar efter att få känna känslan av att man lyckats och ge fingret åt alla som inte trodde att jag skulle klara det.
Nu har jag iallafall bara en massa roliga saker att se fram emot! En massa resor, kurser och besök hemifrån.
 
Jag ringde precis och skulle boka min sista kurs jag behöver ta, såklart var den full.. Men hon sa att datumen för sommaren skulle komma upp i slutet av mars så då får jag skynda mig att boka!
 
Nu ska jag åka iväg till Johanna, hon ville ha sällskap till en skräckfilm.

Fråga



Hej Amanda! Vad kul att du vill bli au pair. 
Organisationen jag åker med heter Cultural Care Au Pair. Jag har hört att det är sen dyraste organisationen man kan åka med men jag kände ändå att detta var rätt för mig. 
Jag vet att det är många som har haft problem med dom, speciellt gällande rematch, men jag har inte haft några som helst problem.
Dom är hjälpsamma och stöttande i ansökningsprocessen. 

Mina barntimmar fick jag ihop genom att praktisera på dagis, hjälpa till med knatteridning på ridskola, ta hand om syskon och genom olika arbetsuppgifter jag hade i skolan. Jag gick barn och fritid på gymnasiet och då fick vi leda grupper med barn lite då och då. 

Jag hoppas du kommer iväg som au pair, det är en upplevelse för livet!

RSS 2.0