Michael Kors

Nu har jag varit så där dålig på att blogga igen. Förutom depp-inlägget igår då jag hade druckit några glas vin..
Förra helgen var jag iallafall på Woodbury Common outlet och jag köpte äntligen en Michael Kors väska. Eftersom att det var memorial day weekend så var det rea på allt! Så jag fick den för ca 1100 svenska kr. Helt klart nöjd! Köpte lite kläder och flipflops också. Efter shoppingen gick jag, Hanna, Anna, Anais och hennes två franska kompisar ut. Det var hur kul som helst!

I måndags, på memorial day åkte jag och Anna in till nyc där vi mötte upp en svensk tjej som heter Jenny. Jennys tåg kom lite senare än mitt och Annas så vi gick till H&M för att döda lite tid. Det skulle vi nog inte ha gjort.. Kom ut med 3 klänningar, 1 par skor, 1 kofta och lite annat krimskrams. När vi gick ut därifrån var det som att gå in i en vägg. Det var så himla varmt! Vi skulle ha gått till Brooklyn Bridge men det var för varmt så vi åkte hem igen.
Becca hämtade upp mig och Anna och vi åt middag på en mexikansk resturang. Vi satt på uteserveringen och det var SÅ mysigt!

Idag när killarna kommer hem från skolan så ska vi åka på en basketbollmatch som är på deras skola, det ska bli kul!

Just ja, poolen öppnades i förrgår och på lördag är den redo att simmas i!











Vänner för livet

Jag vill inte ens tänka på hur det kommer bli att lämna Becca. Imorse vid frukostbordet så slog det mig; hur fan ska man kunna lämna ett liv som man levt i ett år, bakom sig?
Jag vet inte om jag kommer tillbaka, man kan aldrig veta. Becca har varit min stöttepelare och trygghet i snart ett år, och det gör mig gråtfärdig bara av att tänka på att jag kommer lämna henne. 
Alla au pair vänner vet jag att jag kommer se igen då det flesta bor i Sverige/Tyskland/Österrike. 
Becca har blivit en av mina allra bästa vänner, och det kommer hon alltid att vara. 




Finding me

Jag vet inte om jag berättade det i mitt förra inlägg, men i lördags fick jag en bok av min värdpappa. Den heter "Finding me - a decade of darkness, a life reclaimed". 
Det är en självbiografi av Michelle Knight som satt inlåst i i Ariel Castros hus i 11 år, i Cleveland i USA. 
Jag fick den som sagt i lördags, började läsa den i måndags och läste precis sista sidan nu. 
Jag vet inte om den har kommit till Sverige än, men när den kommer så rekommenderar jag verkligen att läsa den! 
Hennes historia är så himla hemsk men nu, ett år efter att hon (och de två andra tjejerna som var kidnappade), så ser hon ändå ljust på framtiden. Efter att ha suttit fastkedjad och blivit våldtagen och misshandlad flera gånger om dagen i 11 år så tycker hon att det är en frihet bara att få koka sitt eget kaffe på morgonen. 
Hon skriver väldigt bra och kommer fram till saken fort. Inte som vissa andra böcker där dom ska beskriva varenda känsla och tanke in i minsta detalj. 

Jag läser inte böcker så ofta men just dessa fastnar jag alltid för. 




Six Flags

Har tagit mig i kragen och ska skriva lite om Six Flags tänkte jag, sisodär en vecka för sent. 
Jag och Anna åkte mot New Jersey på fredagskvällen och efter 2,5 h var vi framme hos Rebecka där vi sov över helgen. Vi pratade lite och sen gick vi och la oss då vi kom fram rätt sent. 
På lördagen var vi spända då vi äntligen skulle få åka karuseller! Går ut genom dörren och det var som att gå ut genom en vägg. Så himla varmt och fuktigt i luften! 
Vi kom fram till Six Flags och åker två karuseller innan värmen/luftfuktigheten blir för mycket. Så vi bestämde oss för att åka till ett outlet som låg 10 min ifrån för att köpa shorts och linnen. Då väderappen visade lite halvkasst väder så var vi rätt påklädda. När vi hittat kläder och skulle åka tillbaka till Six Flags så börjar det hagla och regna! Så det var bara att ge upp. Istället åkte vi till Jersey shore och sen till The Stone Pony där Bruce Springsteen började sin karriär, och alltid spelar när han är hemma på besök. 
På kvällen fick vi hennatatueringar av Rebeckas värdmamma, jag fick en drömfångare på armen! Sen gick vi ut och åt middag, har aldrig ätit så sen middag. 10:30 kom maten in. Det var tänkt att vi skulle gå ut efter men det var rätt sent, regnigt och noll parkeringsplatser så vi åkte hem igen. 
På söndagen gjorde vi ett nytt försök på Six Flags efter att vi stannat till på ett outlet. Jag hittade ett par Converse som fick följa med mig hem. 
På söndagen hade vi mycket bättre tur med vädret! Det var fortfarande varmt men ingen fukt i luften och så blåste det lite också. Perfekt!

I helgen som var nu gick jag ut på fredagen med Becca, Hannah, Jared och Ralph. Hannah är ju förra au pairen som var i min värdfamilj, hon är här och hälsar på och det är så kul! Hon är verkligen jättesnäll och det funkar hur bra som helst. 
På lördagen jobbade jag rätt sent på kvällen. Men Becca och Hannah var här ock sen kom även Anna när hon slutat jobba, så det kändes inte som jobb direkt. 
När mina värdföräldrar kom hem så följde jag med Anna hem och sov över där så vi åkte till Ikea på söndagen. 

Igår skulle jag, Hannah och Becca leta efter min värdmammas bilnycklar som hon tappat bort IGEN. Hannah lyfte upp soffan och vad ser vi där? Jo anledningen till att luktat konstigt ett tag, en död mus. Det var bara att ta på sig handskarna och plocka upp den! 

Igår bjöd Ralph över oss till ett lake house. Alltså ett hus vid vattnet. Vi (jag, Hannah och Becca) kom dit rätt sent men huset var så sjukt stort och fint! Inredningen i huset var så snyggt och sen hade dom en liten stuga till nere vid vattnet! Dom hade båtar, kanoter och en himla massa "leksaker" dom åkte på i sjön. Det var ett sånt hus man bara ser på film. Det var mycket trevligt folk och vi önskade att vi hade kommit dit tidigare. När vi kom dit så fick vi reda på att det var Ralphs födelsedag, så vi stannade i ett par timmar och festade. Är jag trött nu? Svar ja. 
Nu ska jag läsa min bok jag fick av min värdpappa. Det är en bok skriven av Michelle Knight, som var fångad i mer än 10 år av Ariel Castro i Cleveland. Sen ska jag ta en powernap innan det är daga för au pairmöte på stranden!

Jag tog inga bilder alls på Six Flags typ, men här är en bild från linbanan vi tog från ena änden till den andra (ja, det var sjukt stort). 


På outletet hittade vi en godisaffär med en snickers lika stor som min underarm. 


Vart är Rebeckas mobil?



Ett regnigt Jersey Shore



Hennatatuering















A little piece of home

Jag vet att jag lovade ett inlägg om om Six Flags, men det får bli imorgon. Jag kom hem för en liten stund sen efter att ha varit på stranden med Anna. Det var väl inte jättefint väder men det struntande vi i. 

Igår när jag handlade lite åt familjen så köpte jag tvättmedel, och testade då något annat än vad vi brukar ha. Jag tvättade lite av mina kläder idag och satte precis på mig en tröja som jag tvättade. Det luktar EXAKT som pappas tvättmedel som han använde när han bodde i sin gamla lägenhet, det luktade alltid så i badrummet där han hade tvättmaskinen. Det luktar så himla gott och när jag blundar och luktar på tröjan så känns det nästan som att jag är hemma. 




Förlåt

Jag vet att jag har blivit rutten rent ut sagt på att blogga, förlåt! 
Jag ska berätta om min helg i New Jersey imorgon. 
Idag kan jag iallafall berätta att min fina lillasyster kommer och hälsar på mig i juni, är så himla lycklig! 40 dagar kvar tills mamma och Marcus kommer också. 

Titta på länken nedanför, så himla fint och jag tittar om och om igen:

http://m.youtube.com/watch?v=mMxVPmVIVf4







Roadtrip

Sitter nu i bilen på väg till New Jersey! Det ska bli så himla skönt att få komma bort över en helg.
Idag följde jag med Anna till tatueringsstudion där hon gjorde en tatuering. Hon skrev "morfar" över armvecket och det blev himla fint! Sen hängde vi hemma hos henne tills det var dags för mig att jobba. Lekte lite med hennes lilla kille hon tar hand om och han är ju så söt! 
När jag kom hem var barnen redan hemma, min värdmamma hade hämtat dom från skolan. Hon hade jobbat klart för dagen också så vi satt och kollade på reality shows en stund. Vi letade också igenom hela huset efter bilnyckeln som hade lyckats tappa bort. Vi letade verkligen överallt men vi hittade den inte. Då föreslog jag att vi skulle leta igenom soporna i garaget (äckligt jag vet) för att se så att hon inte hade råkat lagt dom i en påse och sen slängt påsen. Och mycket riktigt så låg dom där! 
Har ungefär 1,5 timmes bilresa kvar nu och sen är vi framme hos Rebecka!








Extra cash

Idag drog jag från ett jobb till ett annat. Jag satt barnvakt åt en liten pojke som jag har varit barnvakt åt en gång tidigare. Föräldrarna skulle till deras äldste sons uppvisning i skolan så jag ställde upp och hjälpte till. Extra pengar är alltid bra och speciellt när jag ska till six flags i helgen. 

För övrigt så kom mitt paket från H&M idag! Jag var nöjd med allt och ska bog inviga en av tröjorna i helgen. 

Nu ska jag kolla paradise hotel och sen sova, imorgon ska jag nämligen till tatueringsstudion..;) godnatt!


Fina lilla Hunter som man vill strypa ibland när han välter ut alla vaser/glas med vatten. 





Bra onsdag

Deanna dag var betydligt mycket bättre igår. 
Dock började den inte på topp imorse. Efter att barnen åkt till skolan satte jag igång en maskin med tvätt och gick ner till mitt rum för att somna om igen. Helt plötsligt hör jag att tvättmaskinen låter väldigt konstigt, den är precis ovanför mitt rum och det är VÄLDIGT lyhört. Ibland hör jag till och med när någon där uppe kissar på toaletten som också ligger ovanför mitt rum.. Men iallafall, efter att det konstiga ljudet började så hörde jag att det lät som att det började regna. Jag tittade upp o taket och det bara forsas ner vatten! Detta är inte första gången, den första veckan jag kom hit vaknade jag en natt av det stänkte vatten i mitt ansikte. Då hade det alltså börjat läckt så att det droppade precis bredvid mitt huvud i sängen. Men nu har vi ju en ny tvättmaskin så jag vet inte riktigt varför detta hände. Jag sprang iallafall upp och stängde av tvättmaskinen. Får se om någon kommer och kollar på det imorgon. 

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Gjort några ärenden åt min värdmamma och sen åkte jag hem till Anna som jobbade. Hennes lilla värdbarn är så söt! Han tycker om mig jättemycket, och jag tycker om honom väldigt mycket. Han vill upp i mitt knä hela tiden och idag efter att han sovit middag la han sig bekvämt i mitt knä och åt välling medan vi tittade på en film. Så himla mysigt! 
På kvällen kom Anna över och kollade på idol med mig och min värdmamma. 

Jag längtar himla mycket till fredag, för så tar nämligen jag och Anna bilen på en liten road trip till New Jersey! Vi ska övernatta hos Rebecka ända till söndag och på lördag ska vi till six flags. Det är ett jättestort nöjesfält och för mig som alltid älskar karuseller är det rena rama himmelriket! 

Just ja, jag drog ut en tand på den yngsta pojken idag! De ena framtanden håller på att växa ut (äntligen) och den liksom stötte ut tanden bredvid. Så den hängde bara på en skör tråd så vid frukostbordet imorse bad han mig att dra ut den. Det gick snabbt och smidigt och yan blir några dollar rikare imorgon när tandfen varit och hälsat på. 


Helt okej sätt att spendera dagen på! 



Inte alltid en dans på rosor

Ofta får man bara läsa om allt det som är bra med att vara au pair, men det finns negativa sidor också. Imorse upplevde jag en.
Under tiden jag varit här så har mitt äldsta värdbarn fått diagnosen adhd. Föräldrarna berättade innan jag kom att det fanns en möjlighet till att han har det, så det visste jag redan om. Han och jag har en väldigt bra relation och det är nog för att jag kan tackla hans diagnos rätt bra. Har han en dålig dag så skakar man bara av sig fula ord som kan komma från hans mun eftersom att jag vet att han inte menar det. Men imorse gick det bara inte längre. 
Jag vet att han även inte menade det denna gång heller, men ibland finns det en gräns på hur mycket man kan ta. Och eftersom att jag saknar mamma väldigt mycket nu (Johannas mamma har precis kommit vilket fick mig att sakna min mamma) så är jag extra känslig. Så när jag fick höra imorse att "man kan behandla mig hur man vill, för jag är ändå bara en slav", så brast det för mig. Man såg hur mycket han ångrade sig, eftersom att han bara sa det i stundens hetta. Min värdpappa pratade med honom och han bad om ursäkt.
Så det jag vill komma fram till är att vara en au pair är inte alltid en dans på rosor. Men dom bra dagarna väger upp dom dåliga. Har man bara haft en bra dag och sex dåliga dagar på en vecka så är det enda den där bra dagen som gör allt detta värt det. 
Lillkillen sa t.ex till mig förra veckan "Stephanie, jag är lite orolig över dig när du är hemma själv. Tänk om det kommer en björn som dödar dig, det vill jag inte". Det är dom stunderna som gör jobbet värt det!

8 månader

Idag har jag bott i USA i 8 månader, det är helt sjukt. Nästa månad är mamma här och om 4 månader sitter jag på ett plan till Hawaii för att spendera mina sista två veckors semester innan jag åker hem till Sverige. Helt galet! 

Dagen hittills har jag spenderat med att jobba, och kommer fortsätta göra det tills sen kväll. Mina värdföräldrar och och äldsta killen är på bar mitzva och jag är hemma med den yngsta och morföräldrarna som kom i torsdags. Jag hade en liten rast på en timme och då passade jag på att nätshoppa lite. Jag har länge behövt en eyeliner från H&M, då min tagit slut, men har inte hittat den på en enda affär jag varit inne på. Inte ens den i New York city där dom borde ha det mesta. Men på nätet fanns den! Har provat många dyra eyeliners men det är bara den från H&M som funkar bra på mig. Det blev lite annat också när jag ändå var i farten!

Ikväll ska jag, D och mormorn gå på bio. Vi ska se Rio 2 och den verkar faktiskt bra!








Denna krans har jag tyckt varit fin länge men aldrig köpt den, men nu när midsommar närmar sig så tänkte jag att det var dags att slå till!

Overkligt

Denna vecka har jag varit duktig och gått till gymmet 3 gånger. Anna är min träningskompis och det är väldigt trevligt. För övrigt hänger jag och Anna med varandra nästan varje dag, vilket är väldigt kul! 

Idag är det ju 1:a Maj vilket innebär att jag kan säga "nästa månad kommer mamma och Marcus". Det är så sjukt overkligt! Har jag riktigt tur kommer Mariell på besök också. Jag har nog inte riktigt insett att dom faktiskt snart kommer. Efter 9 långa månader så kommer jag äntligen få krama om dom igen. 
För övrigt har jag tänkt på min hemresa. Denna månad kommer jag få mail om att boka flygbiljetter hem. 4 månader kvar. Det är svårt att fatta det. Jag kommer sitta och grina hela vägen hem på flyget. Dels för att jag kommer vara så glad över att komma  igen och träffa alla människor jag saknat och dels för att jag kommer vara så himla lycklig över att jag faktiskt har klarat ett helt år. Nu låter det ju som att jag har det hemskt här borta, men så är verkligen inte fallet! Men hemma är ju alltid hemma, och det jag lärt mig mest om mig själv är att jag trivs hemma. Förut har jag alltid längtat bort till något större och mer spännande, men jag har lärt mig att det är i min lilla håla i Sverige som jag vill bo. Jag säger inte att jag aldrig kommer flytta någon gång i framtiden, men just nu är jag nöjd med lilla Julita. 

Nu ska jag titta på finalen av top model!


Det regnade lite igår. Spöregn i sisodär 30 timmar. 




RSS 2.0