Sjuk

Gårdagen var inte bra alls. Tänker inte gå in på detaljer då jag inte vill hänga ut någon. Men jag kände för att packa väskan och åka hem på en gång. När man är så långt borta från vad som har varit sin trygghet i 21 år så inser man hur bra man har det där hemma. Saknar att sitta och titta på tv med mamma på kvällarna och prata. 
Men idag är iallafall allt bättre vilket känns skönt. Det måste finnas några dåliga stunder så man kan uppskatta dom bra stunderna också. 

För övrigt så är jag sjuk. Det känns som att jag sväljer rakblad varje gång jag sväljer och har huvudvärk. Men jag trotsade det och åkte till 16 handles med Sofia nu på kvällen. Vi satt och pratade i 2 timmar. Det är så himla skönt att prata svenska. 
Eftersom att man som au pair jobbar även då man är sjuk så vill man ändå komma ut ur huset och göra något. 

Nu har jag tänt mitt doftljus på Ikea och ska kolla film!



Helgen

Här var det tomt! Men i lördags hade jag fullt upp med förberedelser av kidsens halloween party och på söndagen mådde jag inte så bra efter att ha gått på ett halloween party..

Lördagen började med att jag hjälpte till att baka, åka till affären ett par gånger och sätta upp pynt. Det gick verkligen åt hela dagen. Vid 17:00 kom alla barn och sen var det full rulle. Min värdmamma ringde i början av festen och beställde 7 stora pizzor. När klockan slog 19:00 och det var dags för alla att åka hem så hade pizzorna inte kommit än. Kul jul. Men de flesta stannade kvar längre och pizzorna gick faktiskt åt!
Sen kom Becca och hämtade upp mig (en amerikansk tjej) för att åka och köpa alkohol och föra lite hos henne. Hennes killkompis kom och sedan åkte vi till en fest. Det var sjukt mycket folk och vi hade sjukt roligt! Alla var utklädda från topp till tå och alla dansade och hade kul. Tycker dock synd om stackarna som fick städa upp allt efteråt. 

På söndagen vaknade jag vid 12:00 och mådde illa. Vilket är konstigt då jag nästan aldrig blir dålig dagen efter, blir mest bara trött och seg. Men inte nu inte. Sprang på toaletten (rolig info) och somnade om till 15:00 igen. Fick sms av Becca som frågade om vi skulle hänga så jag åkte dit på kvällen. Vi åkte till någon sportbar typ och åt. Inte så god mat men trevligt sällskap. 

Idag har jag blivit slaktad av Mike (personlig tränare) och jag mådde verkligen illa när jag åkte där ifrån. Har ju en halvtimmes träning med honom nu varje måndag. Jag värmer upp själv innan på crosstrainern och sen gör vi allt från squats till kettleballövningar. Tanken är att jag ska gymma två gånger till i veckan. 
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Hämtade grabbarna från skolan då den yngsta har bibel läsning på måndagar, stackarn. 
Kom hem och spelade lite tennis med den äldsta och sen gick vi in och spelade lite spel. 

Jag lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera! 

Pumpor som vi gjorde i lördags. 




Boston

Här kommer inlägget om Boston!
Det började med att vi tog ett tåg till New Haven och sedan en två timmars lång bussresa till Boston. När vi väl var framme tog vi tunnelbanan/buss till vårt hostel. Jag blev riktigt chockad när vi kom dit. Det låg mitt i gettot. Folk stirrade, vevade ner rutorna på bilen för att titta på oss, tutade och ropade på oss. Jag blev lite rädd men tänkte att det är bara över en natt.
När vi kom fram till huset så var det låst. Vi knackade på ett par gånger och ringde numret som fanns på hemsidan. Inget svar. Fan, fan, fan tänkte vi. Jag började genast kolla upp hotell och var på väg att ringa mina värdföräldrar och fråga om dom kunde låna mig pengar till det. 
Efter att ha stått utanför huset i ca 10 minuter så kom äntligen ägaren. Han hade varit på något ärende och blivit lite sen. När vi kom in blev vi chockade ännu en gång. Det var ju riktigt fint! Jag och Clarissa delade rum med två andra tjejer. Vi hade gemensamt badrum, kök och vardagsrum.
Vi lämnade våra grejer och gick sen ut för att upptäcka Boston! Vi var inte tillbaka till hostlet förrän 23.30 på natten, gissa om vi sprang från busstationen till hostlet?
Istället för att babbla på mer visar jag er bilder istället.
 
Båt från Boston tea party.
 
 
Boston harbor.
 
 
 
John Harvard.
 
 
 
Harvard. (Harvard var som en egen liten by. Caféer och affärer m.m.)
 
 
Dom har redan börjat lite smått med julskyltningen. Den där vita "ringen" runt granen åkte det ett litet tåg på.
 
 
Minnesplats för de bortgångna i Boston maraton.
 
 
Boston Common park.
 
 
John Hancock tower.
 
 
Utsikt över Boston från Prudential tower.
 
 
 

Halloween party

Sitter och väntar på en tjej som ska hämta upp mig för att åka på halloween party! 




Saker jag saknar med Sverige

- Vettigt pålägg till mackorna 

- Kesella

- Svenska mått och former (cm, dl, kg, celsius osv.)

- Att kunna gå på resturang och inte bli frågad 1000 gånger ifall maten smakar bra

- Mina vänner och familj

- Att inte behöva räkna på skatt på allt man köper

- Att slippa betala 15-30% dricks på restauranger, frisörer, nagelsalonger osv.

- Hemlagad mat (inte halvfabrikat som bara värms på i mikron)

- Att vara myndig (20 dagar kvar)




En till fråga

Fick en fråga ifall jag får ta kort på mitt rum och ifall jag varit i New York ännu. 

Som jag skrev i inlägget innan så vill mina värdföräldrar vara privata. Det vill säga inga bilder på eller i huset, namn på barnen eller föräldrarna och inga bilder på barnen. 
Jag har varit i New York två gånger sen jag kom hit. Första gången på en baseballmatch och andra gången gick jag bara runt i staden. 
Eftersom att jag bara bor en timme bort med tåg till NY så kommer det definitivt bli fler resor dit. Det ska bli kul att åka in till NY vid jul och se julskyltningarna!

En fråga

Jag fick en fråga om jag inte kan ta kort på hur jag bor. Tyvärr kan jag inte ta kort på mitt hus då mina värdföräldrar inte vill det. Men jag har tagit lite bilder på hus på samma gata som jag bor på som jag kan visa. 

Hus på samma gata. 



Så här ser det ut just nu på gatan där jag bor. 



Personlig tränare

Imorse hade jag min träning med personlig tränare. Det var sjukt jobbigt. Men det slutade iallafall att jag signade upp mig på att ha en personlig tränare en gång i veckan.. 

Lillkillen hade bibelläsning idag för första gången (stackarn). Då passade jag och storkillen på att spela lite basket utanför kyrkan. Vi hjälpte också prästen att bygga ett staket också haha. 

Imorgon ska jag försöka göra ett inlägg om helgen i Boston!

Alltid är det något

Imorgon ska ju jag som sagt till Boston. Perfekt dag tänkte jag då jag alltid får mina pengar på lördagar. Jag har en Chase-app (chase är min bank) där jag tar kort på min check jag får varje fredag, och då kommer pengarna in på lördagen. Men idag funkar det tydligen inte. Det står att jag redan använt mig av den checken vilket jag inte har. 
Och de $30 jag har på kontot räcker inte ens till bussbiljetten. Så alltså måste jag och min värdpappa gå upp extra tidigt imorgon för att ta ut pengarna innan vi hämtar upp Clarissa, för att sedan åka till tågstationen. Suck!

Annars då? Jag har inte gjort ett smack idag. Har varit så himla trött! Gick och la mig igen vid 09:00 och vaknade vid 12:00.. Somnade sedan vid 14:30 igen och sov till 15:45. Och ändå är jag fortfarande trött!
Dock har jag sovit oroligt de senaste veckorna. Somnat sent och vaknat flera gånger per natt, så jag kanske tog igen all sömn idag!

Idag är också första fredagen jg jobbar sent. Värdflräldrarna är och äter middag med ägarna av huset som vi bor i. Dom hyr huset eftersom att dom redan äger ett hus i Oregon. Men jag klagar inte! Har ju inte jobbat en enda helg sen jag kom hit och jag ska ju även vara ledig denna helg också. 
Nästa helg ska jag dock "jobba". Grabbarna ska ha halloween party så deras klasser kommer. Dom har slagit på stort och köpt pumpor för 600 spänn och rökmaskiner m.m. Så jag ska hjälpa till på festen är det tänkt. 

Walking gets boring when you learn how to fly

Gårdagen var inte kul. Grabbarna lyssnade inte ett dugg och blev galna när jag sa ifrån. Igår sa dom att dom hatade mig, idag var jag världens bästa. 

Igår hämtade jag även upp en svensk tjej som kom i måndags, som bor ca 5 min från mig. Jättetrevlig tjej!  Vi satt på starbucks och pratade i någon timme och sen visade jag henne gymmet. Slutade med att hon blev medlem och vi båda två har en lektion med personlig tränare på måndag. Vad har jag gett mig in på?!

Den här dagen har varit helt okej. Jobbade 10 timmar vilket är ovanligt, men tiden gick snabbt! Imorgon är sista arbetsdagen och sen bär det av till Boston!

Hemsk dag

Ingen bra dag idag. Vill bara sova just nu så uppdaterar imorgon. 

Planering

Idag mötte jag upp Clarissa på Starbucks. Vi planerade lite inför resan till Boston i helgen. Det ska bli så kul! Bara strosa runt på Bostons gator i två dagar och se allt vi hinner med. 

Nu på kvällen mötte jag upp Johanna på Panera bread. Tog broccolisoppa i en brödskål, nya favoriten! 
Efter det åkte vi och kollade på bio med Lotta. Vi såg the baggage claim som är en romantisk komedi. Riktigt bra faktiskt!
Filmen slutade runt 23:00 så jag passade på att hämta upp min värdpappa från tåget. 
Jag frågade honom om hjälp om att kolla flygbiljetter åt mamma och lillebror hit i sommar. Det ställde han mer än gärna upp på! Jag sa att jag hade hittat biljetter för $1200 men han sa att han kunde hitta för $600. När mamma skulle beställa i Sverige så skulle det gå på 18000 kr.. (Nu vet du det mamma, hör av mig imorgon efter att vi tittat runt)






Stall

Har precis kommit hem efter att ha letat efter ett bra stall som ger ridlektioner. Hittade ett stall ca 20 min från där jag bor. Ska möta upp Johanna om en timme och prata om ifall vi ska ta ridlektioner där. 

Pumpkin patch

Imorse väcktes jag av att små barnfötter dundrade som elefanter på övervåningen. 08:45 för att vara mer exakt. Bestämde mig för att följa med till kyrkan denna söndag. Det var ju inte det roligaste, så jag sa till som att dom inte behöver förvänta sig att jag följer med varje söndag. 

Efter det åkte vi till ett pumpkin patch ställe. Farfarn från Kalifornien är här så dom ville göra något roligt tillsammans med honom. Herrejisses vad mycket folk det var! Stackarna som bodde i det området fick stå vid sina utfarter hur länge som helst för att kunna komma ifrån huset med bilen. Det var bilkö i flera hundra meter. Vi kom fram till slut iallafall och fick med oss rätt många pumpor hem. 

När vi kom hem tittade jag på idol (hur fasen kunde George åka ut?) och tog sedan en nap. Det behövdes! 




Can I have your number?

Kom precis hem från Jordan's (resturang) där man åt middag med Johanna, Lotta och Desirée. När vi var klara gick vi ut på parkeringen och pratade en stund. En bil svängde upp bredvid oss och ut kommer en kille (ser ut som 16 år) och frågar "can I have any of your guys number?" 
Jeeez, tänkte jag. Han vet verkligen hur man får en tjej att känna sig speciell. 
Iallafall, först stog vi bara och stirrade på honom tills jag frågade hur gammal han var. Han svarade att han var 18. Jag sa att jag är 21 och att han är lite ung. Då hörde man hans lillebror som hade vevat ner rutan och tittade på oss sa "ask if she wants a ride home". 
Jag tyckte så sjukt synd om killen haha! Han var ju iallafall modig som kom fram och frågade efter någons nr. 

Annars idag så har jag varit och shoppat. Hittade lite fina saker. Nu ska jag läsa lite innan jag ska sova. 

Möte med Tyra Banks

Idag har det inte hänt allt för mycket. Har haft så himla ont i magen och sovit mest hela dagen. 
Städerskan var här och gjorde det fint. 5 minuter efter hon åkt välter kattfan ut ett helt glas med chokladmjölk på hela golvet. Då var han inte populär!

Ikväll mötte jag upp Johanna på starbucks och snackade lite skit. Efter det så hämtade jag min värdpappa från tåget. Frågade om jag och Johanna fick följa med till New York nästa vecka och träffa Tyra Banks och han sa JA. Dock tar jag det med en nypa salt då jag tror att han hade tagit sig några glas. Men man kan ju hoppas ;)

Framsteg

Den här dagen har varit så SJUKT underbar! Idag har grabbarna varit änglar verkligen hela dagen. Dom har varit snälla mot varandra, lyssnat på mig och bara varit allmänt glada. Till och med när mamman kom hem så uppförde dom sig. På kvällen när det var läxläsning och armbandsbyssel satte sig den yngsta i mitt knä, vilket han gjorde med en förra au pairen. Sen satt den äldre killen i mitt knä resten av kvällen typ.
Detta är verkligen ett framsteg. Jag vet att dom säkert kommer vara bråkiga imorgon men det är dom bra dagarna som väger upp dom dåliga. Och det kändes skönt för mig också att slippa vara en bitch och bara säga åt dom vad dom inte får göra. 
Jag fick också höra väldigt fina ord från min värdmamma också. Att jag jobbar hårt, att jag är tålmodig med grabbarna och att jag är stöttande. 
En riktigt bra dag med andra ord! Fick undan all min tvätt också vilket kändes skönt. 

Rainbow balloons

Något som är sjukt poppis här är rainbow balloons. Jag tror varenda unge här har det. Även jag haha! Det är armband som man gör själv. Lillkillen älskar det. Vi gjorde några imorse innan han gick till bussen. Jag livade honom att kolla upp på youtube hur man gör fiskbensarmband och att jag skulle göra några tills han kom hem. Sagt och gjort så har jag suttit hela morgonen med det..

Nehe, nu ska jag nog tvätta mina kläder. Har ju inte allt för många tröjor att träna i så idag ska jag bara stanna hemma och tvätta. Kanske åka till Marshall's och titta efter vinterskor efter att jag skjutsat värdpappan till tåget. Ja, så får det nog bli. 




Exhausted

ÄNTLIGEN ligger jag i min säng och ska titta på svenska hollywoodfruar. 
Var på gymet nu på kvällen och det var lite segt. Men det var en helt okej serie på tvn på crosstrainern så det funkade! Efter det åkte jag och handlade lite på Stop & Shop åt min värdmamma. 
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Följde med min värdpappa och gjorde lite ärenden och sen kom Becca över. Eftersom att det har varit några killar här som har rengjort soffan och heltäckningsmattan i vardagsrummet kunde grabbarna inte sitta och titta på tv där. Så jag och Becca tog med oss lillkillen till en lekplats (storkillen vill inte följa med) och sen käkade vi frozen yogurt. Han i kassan tyckte att mitt värdbarn var så söt så han fick en t-shirt där ifrån! 

Jag förstår inte varför jag är trött hela tiden. Efter att jag följt grabbarna till bussen så sover jag ett par timmar igen. Men ändå är jag helt slut. 




Starbucks

Idag var jag på gymmet och stog på crosstrainern tills svetten sprutade. När jag kom dit var även Lea och Marlise där så då hade jag nån att träna med också! Började jobba vid 16:00 som alltid, skickade ett sms till min värdmamma och frågade om jag skulle hämta henne samma tid som vanligt. Inget svar. 16:55 ser jag att taxin svänger in på tomten. Min värdmamma hade glömt sin mobil hemma och ville komma hem tidigt då dom varnade för storm. Så 55 minuter jobbade jag idag på eftermiddagen, helt okej.
Nu på kvällen kom Clarissa och hämtade upp mig för lite kaffe på Starbucks. Vi satt och snackade skit i ett par timmar innan hon körde hem mig. 
Imorgon ska jag släpa mig till gymmet igen. Ska försöka träna mån-tors varje vecka. Vi får väl se hur länge det håller!

Closed

idag har jag inte gjort många knop.. Har varit helt slut i kroppen efter gårdagen. 
Skulle iallafall vara hurtig nu på kvällen och ta mig till gymmet. Kollade upp tiderna och det skulle stänga 00:00. Perfekt tänkte jag! Åkte dit och såg att det var helt tomt, det stängde 17:00.. Vilket gym stänger så tidigt på en söndag?!
Jaja, det ör ju tanken som räknas.

New York baby

Har precis kommit hem och sitter med en skål jordgubbar som stog och väntade på mig. 
Idag har jag varit i NYC. Jag var tvungen att fråga en kvinna hur man gjorde för att få ut tågbiljetten imorse, hon var supertrevlig och väldigt hjälpsam. Jag ursäktade mig och sa att jag just flyttat hit från Sverige. Då svarade hon "but where's your accent?!" Alltid kul att höra. 
Väl framme i NY mötte bag upp Rebecka. Vi shoppade lite och gick runt hela NY kändes det som på väskjakt. Så klart hade dom slutat sälja den väskan som Rebecka ville ha. 
Vi gick sedan en bra bit för att äta frozen yogurt och sen kom även Ebba och hennes danske vän Heléne. Vi vandrade till Time's square och dom andra shoppade lite på M&M store. Sedan gick vi till Hard Rock Café och åt middag. Det blev en California Burger och den var riktigt god! 
Sen vinkade vi av varandra och gick till respektive tunnelbana/buss/tågstation. Jag kände mig riktigt proffsig när jag gick runt själv på New Yorks gator, hittade till Grand central station och gick till rätt spår hur lätt som helst. 
Nu värker benen och fötterna rejält så nu ska jag läsa lite och sen sova! På tal om läsa föresten.. Jag läste 50 shades of grey på tåget och killen som satt mitt emot mig läste Bibeln.. Ni som läst 50 shades of grey vet att det var ett akward moment..







Thank god it's friday

Fredag idag! Hade en lite jobbig morgon med storkillen. Inte så himla kul men jag vet att det inte är personligt. 
Efter att dom åkte till skolan kom Johanna och hämtade upp mig och vi åkte sedan till Trumbull mall. Jag skulle ju egentligen bara köpa en ögonskugga, men det blev allt annat än det. Jag köpte ett par jeans från american eagle outfitters, underkläder från victoria's secret och en rosa bandet t-shirt att ha på gymmet. Hittade ett par skitsnygga boots också men min lön hade inte kommit in på kontot än så kunde inte köpa dom.. Kanske hittar ett par i NYC imorgon. 

Nu på kvällen åt jag och min värdfamilj på en resturang som heter Taco Loco. Fick för första gången sen jag kom hit äta en riktig köttbit! Var bara beasåsen som fattades och det hade känts som hemma. Iallafall, storkillen satt bredvid mig och la sitt huvud i mitt knä hela tiden. Det är sånna saker som gör det här så himla värt det. 

3:e Oktober

Okej, så IDAG har jag varit här i en månad. Inte i tisdags, utan idag. Bara 11 månader kvar nu då!

The edge

Har precis landat i sängen efter en dusch. Jag har varit och tränat nu på kvällen med några tjejer och fy fasen vad skönt det var! Har ju inte rört på mig på typ två månader. Jag körde 30 min på crosstrainern och 30 min styrketräning. Jag tränar på ett ställe som heter The Edge och kostar $20 (ca 140 spänn) i månaden. 

Vad har jag annars gjort idag då? Varit på Starbucks med Clarissa och svängde sedan förbi stop & shop (mataffär) åt min värdmamma för att köpa nån grej till en mopp som städerskan behövde. Intresseklubben antecknar. 

Jag är ledig hela dena helgen också. Imorgon på dagen ska jag till ett shopping centrum med en svensk tjej. Ska dock inte köpa mer än en ögonskugga om jag hittar den jag vill ha. På lördag ska jag även möta upp Rebecka som bor i New Jersey och kanske Ebba som bor i Brooklyn i NYC. Den ena tjejen flög jag med hit och den andra träffade jag på training school. 

En suddig bild från crosstrainern. Dom har tv på varenda maskin så jag tittade på X-factor samtidigt. 



Swedish meatballs

Idag blev det svenska köttbullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt till lunch. Man inser inte hur bra mat man har hemma egentligen. Tur att Ikea finns så man kan köpa svensk mat! Dom hade till och med julmust. 

För övrigt så har det hänt en olycka här i Fairfield. Såklart på den vägen jag åker på dagligen. Vet inte helt säkert vad som hänt, men på nätet står det att dom hittat farliga kemikalier och vapen i någons hus. Det har varit ett himla pådrag både igår och idag. Avspärrad väg, polisbilar, FBI och en himla massa människor från olika nyhetskanaler. 
Här är en länk för er som orkar läsa: http://www.ctpost.com/news/article/Haz-mat-incident-forces-evacuations-street-4860909.php






Ikea

Idag har jag varit i usa i en månad. Det har gått så himla fort samtidigt som det känns som att jag varit här en evighet. Jag åkte iallafall till Ikea idag helt själv. Det var jätteskönt att bara gå runt för sig själv och titta på allt. Köpte mat för typ 50$.. Dock fick jag tillbaka dom pengarna av min värdpappa när jag kom hem, snällt! Köpte även några ramar och doftljus. Likadana ljus som vi brukar ha hemma, så nu luktar det som hemma här!

Nu ska jag läsa 50 shades darker som jag lånat av min värdmamma. 

Monday

Idag var jag äntligen till postkontoret och skickade iväg sakerna till Sverige. Dock tänker jag aldrig skicka något tungt då bara 3 tröjor kostade 24$ att skicka. 
När kidsen kom hem så lekte vi ute en stund och sen om en tjej som heter Becca. Hon var Hannahs (den förre au pairen) absolut bästa vän här. Hon kommer från Montana i usa men jobbat som private nanny åt en familj här. Vi åkte till gymet där jag tog över hennes medlemskap, så imorgon ska jag träna! 
Efter det åkte vi med grabbarna för att äta middag. Värdföräldrarna var tvungna att gå igenom några viktiga papper i lugn och ro så därför tog vi med dom. 
Nu när Hannah har åkt hem så kunde jag äntligen ta ner hennes foton ur ramarna och sätta in mina foton. Dock så behöver jag lite fler ramar så ska nog försöka att besöka Ikea snart. Kanske imorgon? Den som lever får se. 

RSS 2.0