LIU

Det har fortfarande inte dragits några pengar från mitt konto, så det är positivt!
 
Jag har försökt ringa LIU campus i två dagar nu men inte fått något svar. Ska nämligen anmäla mig till en helgkurs där som är i mitten av mars, så det börjar ju bli dags att anmäla sig. Jag ska försöka ringa hela dagen idag och får jag inget svar så får jag maila dit.
 
Annars då? Solen skiner och man skulle kunna tro att våren är på väg, men icke. Det ska nämligen bli en snöstorm snart och det ska snöa lör-mån. Jippi!
Är så himla trött på snö nu och vill bara att man ska kunna gå ut utan jacka på morgnarna när man går med barnen till bussen. Och så vill jag gärna att det ska vara Juni. Jag har varit här i snart 6 månader och nu längtar jag faktiskt efter min familj.

Aldrig mer Orbitz

Igår ringde jag till Orbitz kundservice. Becca skulle egentligen ha hjälpt mig då kundservicen är i Indien, och att försöka förstå sig på engelska med en indisk brytning i telefonen är inte alltid det lättaste. Men jag tänkte att jag skulle försöka iallafall.
Kvinnan i andra änden såg att jag hade försökt boka men att det inte hade fungerat. Hon sa också att dom inte kunde ge mig några pengar tillbaka då det fortfarande stog under "skyddat belopp" på mitt konto. Hon bad mig ta kontakt med min bank för att se om dom kunde hjälpa mig.
Jag ringde upp mamma på skype och hon ringde banken på en gång (sjukt glad att jag gav henne fullmakt över mina konton). Personen som hon pratade med var väldigt trevlig och till stor hjälp. Hon tog bort det skyddade beloppet så att jag kunde föra över dom pengarna till mitt sparkonto igen. Hon sa att om dom skulle dra pengarna ändå (så att det går minus på mitt kort) så ska jag göra en kortreklamation, och då tar banken hand om ärendet.
Jag tittade idag och än har inga pengar dragits, så förhoppningsvis är det löst nu! Men nu är jag ju livrädd för att boka hotell igen. Tänk om det blir så här igen?
 
Nu ska jag vila en stund innan jag drar till gymmet!

Arg, besviken och lite ledsen.

Jag är så himla förbannad just nu. Tänkte att jag skulle vara duktig och boka hotell i Washington DC som jag ska till när mamma och Marcus kommer. Jag trycker på agree and book och då kommer det upp att bokningen inte kunde genomföras, men att jag skulle prova senare. Jag gick då in på mitt konto bara för att kolla så att dom inte dragit några pengar. Men det hade dom såklart gjort.
Min värdmamma ringde till företaget jag bokade genom och vi satt i telefonkö i 30 min innan vi helt plötsligt blev bortkopplade. Vi provade då att ringa till själva hotellet men dom kunde inte hjälpa oss då jag bokade det genom Orbitz.com.
Min värdmama ska prova att ringa igen imorgon. Funkar inte det så har jag precis förlorat 2500 kr.
Hoppashoppashoppas verkligen att jag antingen får ett rum eller mina pengar tillbaka!
 

En bal på slottet

Här ekade det tomt, igen. Jag har varit upptagen hela helgen. 

I fredags jobbade jag bara på morgonen och sen var jag ledig resten av dagen. Jag velade fram och tillbaka om jag verkligen skulle få ut för att jag inte alls kände mig bra. Slutade med att jag gick ut ändå, fast nyktert. Det var sista kvällen baren vi alltid går till i SoNo hade öppet, så det var packat med folk. 

På lördagen var det bal! Becca har pratat länge om att hon och April skulle gå på vinterbalen som hölls på ett barnmuseum, och frågade om jag ville följa med. Alla små barn var så himla söta i sina små prinsessklänningar och små kostymer. Dom fick dansa, göra prinsesskronor och hårspännen och en massa mer. 
Innan balen var jag på mitt äldsta värdbarns sista basketbollmatch. Det slutade med att dom vann även denna match och därmed obesegrade under hela säsongen, kul!

Idag har det varit kalas för den äldsta! Han fyllde ju 10 år för några veckor sedan och idag hade han sitt kalas i en vattenpark. Så det har varit full rulle hela dagen och han var nöjd! 






Sol

Idag har det varit strålande sol ute! Dick verkligen vårkänslor och vinterjackan var alldeles för varm. 
Idag har jag varit med Becca och hennes lilla tjej April som hon tar hand om. Vi började med frukost när A var på balett och sen var vi på biblioteket, café, ishallen och 16 handles. 
Innan vi åkte till ishallen så var Becca och April tvugna att möta upp A's pappa en stund. Så då åkte jag till Marshalls och dödade lite tid. Hittade mycket fint! Men inget som jag köpte. Eller jo, jag köpte strumpor från Ralph Lauren. Det är ju viktigt det där med märkeskläder här, och har man ingen hög inkomst så får man väl ha märket på strumporna. 
Hittade en massa fina Michael Kors väskor för bra pris. Hittade den modellen jag vill ha för endast 900 kr (??), men såklart var den vit istället för svart som jag vill ha. 
Åkte hem och jobbade i två timmar innan Becca hämtade upp mig igen. Vi åkte till ett köpcentrum för att leta partykläder. Såklart hittade vi inte det. Istället hittade jag fem par trosor på Victoria's Secret. 

Nu ska jag försöka sova med min täppta näsa! 





Hög standard

Någonting jag stör mig otroligt mycket på här är alla översittare som bor här. Rika människor som ser ner på dom som jobbar i matbutikerna eller på snabbmatsresturanger. Här ska man ha en bra utbildning och vara rik.
Jag är trött på att se tonåringar som kommer åkade i sina föräldrars ferarri med sina uggs och north face jackor för tusentals kronor. Inte för att dom har gjort mig något med jag spyr på sättet dom tror att man måste leva på. Alla är så himla bortskämda och växer upp med städerskor/vaktmästare som fixar allt åt dom (glad att familjen jag bor i är lite mer jordnära). 
När jag ser alla barn som bor här så blir jag nästan lite rädd. Som familjen Becca jobbar åt t.ex. Dom åker privatplan till Bahamas flera gånger om året, helikopter till The Hamptons varje helg på sommaren, Becca har fått en egen lägenhet och bil, hushållerskan och vaktmästaren har fått ett eget hus och städerskan kommer dit flera gånger i veckan. Jag kan tycka att det inte är nyttigt för barnen? Vilken otrolig press dom måste ha för att försöka behålla den standarden i sitt liv sen när dom blir äldre?
 
Själv är jag otroligt nöjd med hur jag växt upp. Min mamma har gett mig allt man behöver, ett hem med kärlek och trygghet. Oavsett vad så har hon alltid stöttat mig i vått och torrt. Hon har alltid satt mig och mina syskon i första hand och satt sina egna behov åt sidan, allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. Ibland kan jag nästan bli lite förbannad på henne för att hon aldrig kan unna sig själv något, men sån är hon. Och även om hon inte alltid har haft det så fett med pengar så har hon alltid sett till att vi fått det vi behövt och velat ha. Pappa har såklart också gjort så gott han kunnat med sin distans på 100 mil. Jag vet att han bara har varit ett samtal bort om jag behövt hjälp. 
 
Nehe, nu har jag svamlat på för mycket. Märks kanske att jag saknar min mamma idag hehe..
Nu ska jag åka och hämta min värdpappa på tågstationen, sen ska jag ta en dusch och sova och hoppas på att må bättre imorgon!

Ekar

Här ekade det tomt! Jag sa ju att jag skulle uppdatera i lördags med gjorde visst aldrig det..
Jag mådde iallafall inte så bra på lördagen och sov ända till fyra på eftermiddagen hehe.. Sen jobbade jag några timmar på kvällen då mina värdföräldrar var ute och åt middag.
Iallafall, det jag hade tänkt att jag skulle uppdatera er om var en sak på hände på alla hjärtans dag. Jag och min värdmamma tog med oss kidsen till Subway för att äta lunch. På parkeringsplatsen var det en plogbil som plogade bort allt slask. Tydligen skvätte det upp slask på min värdmamma så hon tittade lite argt på killen som körde. Då vevade han ner rutan och frågade om hon hade problem och om han kunde hjälpa henne med något. Min värdmamma svarade tillbaka och dom började skrika fula ord till varandra. Jag fortsatte att gå med den yngsta (han blev lite rädd) mot ingången och hörde hur bilden kom mot oss. Jag fick alltså lyfta upp honom och springa åt sidan för att den här killen försökte köra över oss (??). Min värdmamma ringde polisen som kom och hon gjorde en anmälan. 
På kvällen gick jag och Becca ut i Stamford. Vi tog tåget dit och när vi var framme sa Becca att hon hade glömt sitt leg hemma. Kul.. Vi hade iallafall turen på våran sida och kom in ändå! Det var riktigt kul, men mådde som sagt inte så bra på lördagen...
 
Annars då? Har gått och blivit sjuk. Ont i halsen och feber. Och med min tur så snöade det ju såklart idag så ungarna var hemma från skolan. Och min värdmamma är också sjuk och var tvungen att jobba hemifrån, så det blev 10 långa timmars arbete och jag var ju inte direkt på topp. Är inte helt lätt att aktivera två energiska pojkar när man själv är halvdöd. Men jag överlevde dagen och gick och la mig i två timmar efter att jag slutat.
 
Nu ska jag försöka få igång Familjen Annorlunda på datorn, hoppas det funkar! Vissa program funkar, och vissa inte. På iPaden är det bara 3an och 6an som det funkar att titta på.
Wish me luck!

Alla hjärtans dag

Jag får skriva mer om min alla hjärtans dag imorgon! Ska nämligen ut med Becca om en liten stund, stamford är det som ska få underhålla oss ikväll. 

Hörs imorgon! 

Syns det att jag klippt mig föresten? Inte världens bästa bild men 10 cm har kapats!



Snö på riktigt

Ännu en snödag.. Men denna dag har faktiskt gått rätt fort! Vi har bakat, spelat spel, tittat på film och sytt! Jag vet inte varför men dom har fått för sig att det är roligt att sy. 

Annars då? Ser bilder som Rebecka lägger upp på instagram/Facebook på hennes familj som är här och längtar efter att mamma och lillebror kommer mer än någonsin. Har en app som räknar ner tills dom kommer hit och jag stirrar mig blind på den. Har kollat säkert 10 gånger idag och varje gång har det stått 128 dagar. 4 månader. Det är en väldigt lång tid och just nu känns det som en evighet. 
Nu ska jag titta på american idol och sen ska jag sova. Det lär behövas eftersom att kidsen är hemma imorgon också! 








Idag fanns det faktiskt anledning till att stanna hemma. 




Coco Nail Spa

Idag fick jag ett ryck och åkte och fixade mina naglar. Det blev gelénaglar i färgen ljusrosa. Gillar att ta ljusare färger då man lätt kan måla över det med någon mörkare färg. 
Efter det träffade jag upp Becca som hade varit och klippt sig. Vi åt lunch och gick runt lite i affärer. 
Nu på kvällen jag jag varit på au pair möte, Becca fick lov att hänga med också. Vi möttes upp på ett café och det var supertrevligt! Träffade några nya tjejer som kom hit denna månad. Jag, Becca och Johanna ska antagligen gå ut på fredag, så två av de nya tjejerna följer med. Det ska bli trevligt! 
Nu ska jag i vanlig ordning kolla en film och sen sova, natti!




Bra måndag

Direkt efter att jag kom hem imorse efter att ha släppt av Värdföräldrarna på tågstationen och väckt ungar så ringde Becca och sa att hon stog på våran uppfart. Så efter att vi skickat iväg killarna till skolan åkte vi och åt frukost. 
Vi hängde hos mig ett tag och när Becca åkt pratade jag med mamma i Skype. 
Nu på kvällen träffade jag Becca för middag och sen åkte vi bara runt ett tag och gjorde ingenting. Vi skulle fylla på spolarvätska i bilen och det tog oss en kvart att komma på hur man öppnade motorhuven. Till och med mannen som jobbade på bensinstationen försökte hjälpa oss men han gav upp till slut. 
Nu ska jag sova och imorgon ska jag förhoppningsvis klippa mig!

Familjen är allt

Hittade denna bild och blev varm i hjärtat. 
Man inser verkligen vilken underbar familj man har när man inte sett dom på över 5 månader. (Inte för att jag inte redan visste det, men man påminns om det lite extra nu)

Finaste mamma och moster. 



Fullt upp

Idag började jag dagen med att kolla på äldsta värdbarnet som hade basketbollmatch. Dom har vunnit alla matcher och vann även idag! Stolt au pair. 
Just nu provar jag på hur det är att vara au pair till fyra vilda grabbar. Min värdmamma och hennes kompis är ute och äter middag så jag tar hand om kompisen två söta barn också. 
Vi har spelat lite basketboll i garaget och just nu sitter vi och tittar på film. 
Jag skulle få extra betalt för detta så imorgon ska jag nog åka och göra gelénaglar på nagelsalongen!

Nu ska jag mysa vidare med lillkillen som kom och satte sig i mitt knä. 



Utelåst

Imorse åkte jag till affären efter att grabbarna blev upphämtade av bussen. När jag kom hem och skulle gå in var dörren låst. Fan fan fan. Provade garagedörren, också låst. Ännu mer fan fan fan. 
Jag gick runt på baksidan i snön (det har kommit rätt mycket snö nu) och på snön finns det ett lager med is. Så varje steg jag tog och och gick genom snön skar isen in anklarna. Provade dörren vid varandan, låst. Provade dörren in till vardagsrummet i källaren, låst. Kollade om fönstrena var öppna någonstans, såklart inte. 
Sen kom jag på att vi har ju en garagedörr till som går in till min värdpappas studio i källarvåningen. Provade att öppna den och BINGO, den var öppen! Skulle öppna dörren som gick från garaget in till huset, låst. 
Jag fick lite panik och ringde runt till folk i närheten plus min värdmamma. Ingen svarade. Ännu mer panik. Satt ute, toanödig (varför blir man alltid det i situationer det bara inte får hända?) som aldrig före och tyckte synd om mig själv en stund innan Becca äntligen svarade! Becca var på väg hem till mig när min värdmamma smsade och bad om ursäkt för att hon glömt tala om för mig att hon låst alla dörrar och sa åt oss att gå in genom köksfönstret. Vi stog i 10 minuter och försökte öppna fel köksfönster. 
Efter mycket om och men fick jag in Becca genom fönstret. Vilken lättnad!
Jag kom in och tog av mig strumporna och vad får jag se? Blod som rinner från en massa skärsår jag fått från att gå på isen. Svider som bara den men helt klart värt det eftersom jag kom in till slut!


Denna snö med ett laget av is gick jag igenom både en och två gånger! 



Another snow day

Jahapp, ännu en dag med snö och utebliven skola för grabbarna. Alltså vet ni hur svårt det är att aktivera två energiska pojkar? Vi spelade iallafall lite spel, tittade på film och sen hade den äldsta killen en kompis över så då gick vi ut och byggde en tunnel i snön. 
Sen fick jag sms av Sofia som ville komma ut ur huset och det nappade jag på! Vi åkte till Panera Bread och åt middag. Sen åkte vi till mataffären då jag skulle köpa mjölk. Hittade då NY Yankees tröjor som souverniraffären inte hade fått sålt, så då sålde dom ut dom där. Så jag köpte en, antingen för att ha som minne eller också för att ge bort! Tror ändå inte att jag kommer använda den, men det kan ju vara kul att ha!

Kollade på paradise hotell finalen ikväll också. Orkar inte ens kommentera det, så dåligt var det. Usch!


Finns inte många som du

Innan jag åkte iväg som au pair så hörde man historier om folk som träffat sina bästa vänner på sin resa. "Det kommer säkert inte hända mig" tänkte jag. Men tänk att det gjorde det!
Rebecka, som jag flög med tillsammans hit och har träffat kontinuerligt under tiden här, är en av de mest fantastiska vänner jag träffat! 
Jag beundras över att hon är så himla smart och tålmodig. Hon har funnits för mig när jag haft det jobbigt och jag har försökt funnits för henne så mycket jag bara kan. Och så har vi ju ganska roligt när vi ses också! Vi är inte alls så himla lika varandra egentligen, och det är nog det som gör att vi klickar så bra! 
Och vet ni vad det bästa är? Hon bor ca bara 40 minuter ifrån mig hemma i Sverige! Brukar åka till hennes stad och shoppa ibland, och hur bra är det inte då att jag har en vän som jag kan trakassera samtidigt? 




Niagara fallen och sorgliga avsked

Idag sa jag hej då till Marlies. Det var inte roligt alls faktiskt. Jag trodde inte att jag skulle bli så ledsen då jag har vant mig lite med att vara ifrån henne då hon har varit på sin resemånad, men jag blev riktigt ledsen och kunde inte hålla tillbaka tårarna.
 
Idag bokade jag även Niagara fallen kursen! Så nu är det klart. Man fick välja om man ville vara på den Amerikanska eller Kanadesiska sidan och jag valde att se det i Kanada. Ska bli himla häftigt att se det.
 
Imorgon ska det tydligen bli "storm" igen så idag har vi varit i mataffären och bunkrat upp med allt vi behövde. Min värdpappa ska iväg till Colorado imorgon och åka skidor. Han gjorde samma sak förra året och då blev resterande av familjen insöad i 4 dagar. Och då menar jag verkligen insnöade. Jag har sett bilder och snön var lika högt upp som jag är hög. Vilket är 1.62 meter långt. Så det skulle ju inte förvåna mig om det blir samma visa denna gång!
 
Nu ska jag titta på Paradise Hotell, har hört att det ska vara spännande idag!

5 månader

Som rubriken säger har jag idag varit in USA i 5 månader. Om en månad har jag alltså bott här i ett halvår. Det känns himla bra då det känns som att det är den bättre hälften som väntar. Vår, sommar, mamma och lillebror kommer, Niagara fallen, Hawaii och en massa annat har jag att se fram emot! Dock ska jag inte sticka under stolen med att jag saknar alla där hemma och även fast jag har mycket att se fram emot är 7 månader väldigt lång tid. Men jag kommer klara det galant!
Jag hade väl en liten svacka ett tag där jag bara var så himla less på allt. Kände att det kvittade om jag var kvar eller åkte hem. Men nu när det börjat bli ljusare ute så har dom känslorna blåst bort! 
Och så vill jag bara passa på att ge fingret till alla som jag inte skulle klara mer än några veckor här, I proved you wrong! 

Annars idag då? Det är ju "snöstorm" idag så barnen har varit hemma. Själv trodde jag att jag drabbats av magsjuka då jag kräkts hela natten. Min värdmamma lät mig gå tillbaka till sängen och jag sov i några timmar och sen var det som bortblåst! Jag undrar var det kan ha varit? Hon sa iallafall att jag kunde vara ledig resten av dagen också men kände mig ändå så pass pigg så jag tog hand om dom små liven ändå.
Nu ska jag titta på melodifestivalen som mirakulöst nog finns på swefilmer!  




Framtidsplaner

Har en konversation med Johanna över sms just nu. Vi pratar lite om våran framtid, vad vi ska göra när vi kommer hem. Hon har inget jobb när hon kommer hem och jag är inte så säker på hur länge jag får ha mitt jobb kvar heller då dom verkar säga upp ganska många på Ericsson just nu.
Så vi sitter på varstii håll och tittar lite på jobb. Med inspiration från rederiet så är jag rätt sugen på att jobba på ett kryssningsfartyg, jag tror det kan vara en riktigt rolig upplevelse! Annars har jag tänkt lite på Norge. Jag tror det är ett bra sätt att tjäna pengar på och Johanna verkar tycka likadant! Vi får se vart vi hamnar helt enkelt.
Även fast det är 7 månader kvar tills jag åker hem så är man ändå lite orolig för vad som ska hända när man kommer hem. 
 
 

Fullt hus

Ikväll känns det som ett dagis här! Den yngsta har play date här hemma med två kompisar. Deras mamma är också här och umgås lite med min värdmamma så jag vaktar ungarna. Dom är vildare än djuren i Afrika! 
Nu ska jag dock fly huset och åka till Johanna och ha myskväll. Thaimat och filmtittande! 

Uppdaterar mer senare. 

RSS 2.0