Sluta tramsa


Fick denna kommentar av min kära lärare jag hade på gymnasiet. 
Och ja, hon har helt rätt! Men måste säga att utan min kära pappa hade det aldrig gått. Så tack tack tack till honom! 
Så i början på nästa vecka bokar jag och en vän resan till Hawaii! Min kompis Johanna ska även boka resan till samma datum också. Hur kul?!
Detta har varit min dröm länge och nu ska den äntligen bli verklighet! Nu har jag verkligen något att se fram emot och något som ger mig lite extra pepp när dagarna känns gråa och trista. 

Bilderna kommer från au pair adventures (företaget som arrangerar det hela) hemsida!










It's all about the money

Har tänkt lite på vad jag vill göra på min resemånad. Stället jag skulle vilja besöka mest av allt är Hawaii. Det finns något som heter au pair adventure och då är man ett gäng au pairer som har anmält sig och då får man under en vecka upptäcka Hawaii med en guide. Hur bra låter inte det?
Men sen är det ju det här med pengar.. Allt ska vara så himla dyrt. Och detta ska man helst boka redan nu. 
Visst har jag sparade pengar som jag jobbade ihop hemma, men jag är inte så himla impulsiv av mig när det gäller pengar och tänker ett steg längre. Jag måste ha något att leva på när jag kommer hem. Det är inte säkert att jag har mitt jobb kvar (dom håller tydligen på att säga upp väldigt många), och är det så att jag har jobbet kvar tar det två månader innan jag får lön. 
Kalifornien skulle jag också vilja åka till. Men har jag tur så åker jag och min värdfamilj dit i sommar, så då behöver jag ju inte ta det på resemånaden. 

Så, ska man boka Hawaii-veckan redan nu och vara säker på att få en plats? Eller ska jag vänta med att boka tills jag sparat ihop pengar här, men då kanske riskera att platserna är slut? 
Åååh beslutsångest!

Happy Birthday

Idag fyllde mitt äldsta värdbarn 10 år. Så jag började redan imorse men att vara lite extra snäll då jag bytte ut frukten mot några snickersbitar i hans lunchlåda. 
På kvällen åkte vi till en japansk restaurang där dom lagar maten mitt framför oss. Sedan åkte vi till djuraffären och köpte två geckoödlor till honom i födelsedagspresent. Jag har redan gjort klart för familjen att jag tänker inte röra dom eller mata dom med de där äckliga maskarna. Så det innebär att om dom åker iväg så får dom hitta någon annan som tar hand om ödlorna, och det var som helt förstående för. Jag hatar verkligen reptiler. Jag tror till och med att jag skrev det i min ansökan. Jag skrev inga ormar, ödlor, råttor eller fåglar. Nu har vi både en gnagare och reptil. 
Överlag har det varit en superbra dag och födelsedagsbarnet var nöjd!


Lite ris. 


Denna fulingen valde att lipa åt mig. 


Sen hakade kompisen på också. 


Vi också hålla en kameleont. Faktiskt ganska söt!


En basketboll-tårta. 


Trött au pair som ska titta på paradise hotel. 

Tyckte denna var lite rolig




O.P.I

Efter att jag släppt av min värdpappa vid tågstationen idag åkte jag till Marshall's och shoppade lite. Det blev två nagellack från O.P.I, ett svart och ett i silver som glittrade. På köpet fick man en liten necessär också och det betalade jag endast 50 spänn för. Om jag inte har helt fel kostar dom lacken 100 kr styck i Sverige. Jag köpte också en T-shirt från adidas att ha till vardags som jag endast gav 65 kr för. Jag köpte också födelsedagspresent till den äldsta som fyller 10 år imorgon. Jag frågade min värdmamma om hon hade något tips på vad jag kunde köpa, och då han inte leker med leksaker direkt längre och är väldigt kräsen med kläder så sa hon godis. Så det fick det bli! 

Idag måste jag nog säga att jag känner mig väldigt nöjd med tillvaron också. Barnen är glada och då blir även jag glad!




Lugn helg

Igår sa jag upp min personliga träning på gymet. Det är alldeles för mycket pengar för min inkomst och jag sparar hellre som pengarna tills jag ska resa. 
Sen körde ett träningspass och det gick väldigt bra! Har inte tränat på ett tag då motivationen inte varit på topp, så det var skönt att det fick bra. 

Just nu jobbar jag, och ska göra det i ca 2 timmar till. Vi tittar på film och bara tar det lugnt. 
Jag var också och tittade på den äldstas basketboll-match idag! Han var superduktig och hans lag vann. Tror dom har vunnit alla sina matcher nu faktiskt. 




Ny vän

Det finns många olika och konstiga sätt att träffa nya vänner på. 
Jag skulle hämta min värdpappa ikväll på tågstationen. Väl där så ringer han mig och säger att han står i Norwalk (som är 25 min bort) för att tågen hade lagt av. Jag åkte dit och där var det kaos. Hundratals människor som stog och väntade på att deras skjuts skulle komma. Tyckte synd om dom då det har varit typ årets kallaste dag idag. 
Iallafall så hade min värdpappa hamnat bredvid en tjej som skulle till sin pojkvän i New Haven (som är en halvtimme från vårt hus, fast åt andra hållet), så hon och en annan man åkte med oss till fairfield. Då den andra mannen bodde o fairfield så släppte vi av honom vid hans hus, och tjejen (Alana) följde med hem till oss. Vi skulle kolla om det fanns någon buss hon kunde ta så jag skulle slippa köra. Men hon hade sån tur så att en kompis till henne kände någon som skulle till New Haven och då passera Fairfield. Så vi satt och pratade och tittade på Harry Potter i en timme innan hennes skjuts kom. Jättetrevlig tjej! Hon kom från Kanada men flyttade till Brooklyn i New York för 3 månader sen. 
Vi la till varandra på Facebook och hon tyckte att jag kunde komma till Brooklyn och ta en drink med henne någon gång. Det har jag absolut planer på att göra! Ett annorlunda sätt att träffa en ny vän på. 

Nu ska jag kolla Rederiet och sen sova!

Rederiet

Det börjar bli glest med bloggandet, men det finns inget roligt att skriva om. Det är tråkigt väder (-15) och det finns inte så mycket att göra just nu. Längtar tills det blir vår och man kan göra en massa roliga saker! 

Jag hittade Rederiet på swefilmer och fastnade direkt! Eftersom att serien höll på i 10 år så tar det nog ett tag att titta på alla säsonger. Då har jag något att göra iallafall!

Hunter älskar att bada i toaletter. Själv är jag noga med att fälla ner locket varje gång (tycker inte det är så fräscht med en massa toalettvatten på golvet) så han var inte glad på mig idag. 



Tillägnat till Vera

Vera kommenterade att hon ville ha en bild och en uppdateringen om musen som min värdpappa fångade. Han mår bra, han visar sig dock inte längre då de andra kommit hem från skidsemestern, men han lever! 




"Kaos" igen

Idag kom snön igen och det innebär ju kaos! Ungarna kom hem tidigare från skolan och imorgon är den tydligen inställd. Det är kanske 10 cm snö och imorgon ska det vara strålande sol. Jag undrar om det egentligen är lärarna som ser sin chans att vara lediga varje gång det kommer lite snö och pushar på att barnen ska stanna hemma?

Annars då? Har inte alls känt mig så bra idag och nu ikväll kände jag orsaken till det, min visdomstand är på väg upp. Jag hoppas verkligen att det inte blir något problem med den för tandläkare här är INTE billigt. En annan tjej åkte till tandläkaren förra veckan för att hon hade en infektion. $1600 gick det på, vilket är ungefär 10300 spänn. Och våran försäkring täcker upp till 1200 kr. Inget jag vill vara med om! 

Imorse vaknade jag 05:00, inte så kul. Så nu ska jag nog gå och lägga mig och titta på en film. Bävar mig lite för imorgon. Vad gör man med två aktiva pojkar som inte vill hitta på något..? Jaja, det ska nog gå bra!

Älskade lillebror

Sånt här får mig att börja gråta. 




Home Alone

Måste säga att det är riktigt skönt att vara ensam hemma! Idag har jag bara slappat, tog mig endast ut huset för att åka till affären. Idag lagade jag pasta med köttfärssås, så himla gott! 
Även fast det inte blev alls sent igår så har jag inte sovit så bra inatt. Och jag ska berätta varför, tror nämligen jag glömt berätta det här för er. 
Förra veckan fångade min värdpappa en liten mus som sprang runt i köket. Han ville inte släppa ut den eftersom han trodde att musen skulle dö i kylan, så han åkte och köpte en bur med alla tillbehör och där har musen bott sedan dess. Archibald (Becca namngav honom igår) har bara varit inne i sitt lilla hus, han har inte visat sig alls. Men igår bestämde han sig helt plötsligt för att komma ut och börja springa i hjulet, och det har han gjort hela natten. Anledningen till att jag inte kunnat sova är för att jag hör från mitt rum när han springer i det där förbaskade hjulet. Är det ens bra för honom att vara inburad när han är en vild mus? 
Jaja, hoppas att han är trött efter allt springande och sover inatt så att jag också får sova!

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Nu är jag ensam hemma tills på måndag, så skönt! 
Becca och Jared kommer snart, vi ska förfesta lite och sedan ska vi ut o Stamford. 
Jag provade på fake ögonfransar idag och tycker mer att jag liknar en dragqueen, men det finns inte tid för att ändra det nu så jag får helt enkelt se ut så! Uppdaterar mer imorgon. 





It's not a good bye, it's a see you later

Har precis kommit hem från starbucks efter att ha vinkat av Marlies. Det kändes lite tungt. Men det var inte bara det som gjorde mig ledsen. Alla dom andra tjejerna satt och pratade om sina familjer, vissa av dom skulle komma om tre veckor och vissa om 2-3 månader. 
Själv får jag vänta 5 månader och det är en väldigt lång tid. Det är inte alls roligt och det känns faktiskt rätt tungt..




Effektiv dag

Igår hände en tråkig sak. Jag kom ut från gymmet och där stog polisen vid min bil. Jag hade tydligen snuddat bilen bredvid mig när jag hade parkerat.. Jag varken känd eller hörde någonting så det blev en liten chock. 
Jag blev såklart rädd och upprörd (vad skulle Värdföräldrarna säga?) men polisen var verkligen jättesnäll och lugnade ner mig och sa att det inte var någon fara. Mina värdföräldrar hurrade väl inte direkt men dom var absolut inte arga, dom var väldigt förstående. Försäkringen skulle täcka det mesta så det var tur. 

Dagen idag har varit väldigt effektiv och jag har hunnit med massor! Barnen var änglar imorse och när jag skickat dom till skolan städade jag köket. Plockade undan, torkade golv och bänkar och fixade disken. Sen blev det en sista lunch med Marlies och ett par andra tjejer. När jag kom hem vek jag precis all tvätt (egentligen behöver man inte göra föräldrarnas tvätt men jag brukar göra det ibland ändå, för att vara snäll), bäddade rent i sängar, kört ungar till kompisar, tankat bilen och plockade undan i rummen. Känner mig mycket nöjd! 

Nu ska jag kolla paradise hotel och bara ta det lugnt. 

Sängliggandes

Vaknade upp hos Marlies efter gårdagens utgång. Hennes allra sista utgång i USA, sorgligt tycker jag. Vi hade iallafall jättekul igår! Vi började i stamford och slutade i white plains i new york. 
Det var inte kul att vakna upp imorse. Har aldrig någonsin mått så dåligt. Då jag inte drack så mycket igår så förstår jag inte hur det kunde hända. Jag har iallafall legat i sängen hela dagen. Min värdmamma var till och med så snäll och sa att jag inte behövde jobba idag, för hon såg på mig att jag inte mådde bra. 

Imorgon ska jag ha personlig träning på morgonen på kvällen har vi lcc-möte och då ska vi ha en spinningklass.. Varför utsätter hon oss för det?!



 

Osäker

Jag vet inte om det är lite hemlängtan som tränger sig på. Jag är osäker på om det är hemlängtan, saknad eller bara längtan. 
Just nu längtar jag efter allt som har med Sverige att göra. Jag längtar efter att kunna åka till ett litet köpcenter som Tunagatan Park. Jag längtar efter utekvällarna och förfesterna hos Emelie med tjejerna. Jag längtar efter att få tränga mig på hos Elisabeth. Jag längtar efter att kunna prata med Vera efter jobbet innan jag åker hem. Jag längtar efter att få se mammas och Marcus ansikten på flygplatsen när dom kommer (bara tanken får ögonen att tåras). Jag längtar efter att kunna säga till alla som inte trodde att jag skulle klara det, att jag faktiskt gjorde det. För jag tänker inte ge upp, jag vägrar att ge upp. 
Nu låter det som att jag är redo för att ge upp här, men det är jag absolut inte! Saknar bara lite extra mycket idag än vad jag gjort innan. 

Jag får se vad kvällen har att erbjuda. Antingen blir det en lugn hemmakväll eller så åker jag över till Becca, det visar sig!

Bra upptäckt

Idag upptäckte jag för första gången att man kunde skjuta spegeln åt sidan i badrummet. Där inne fanns en hel del saker! Hittade bland annat en helt oöppnad sockerskrubb till ansiktet. Har aldrig provat det förut så nu gjorde jag det. Min hy har aldrig varit så len! Jag antar att det är den förra au pairen som lämnat kvar det, det tackar jag för haha. 

Ikväll skulle jag ha jobbat, men nu sa min värdmamma att jag slapp det, så det blir att åka och shoppa istället!

Everything that drowns me makes me wanna fly

Idag är det redan torsdag, det går så himla fort! Jag mötte upp Becca på balettskolan där hennes lilla tjej som hon tar hand om skulle ha en lektion. När vi vinkat av henne gick vi och åt frukost och snackade lite skit. Himla trevligt! 
När vi hämtade upp A igen så ville hon att jag skulle följa med och åka skridskor med dom. Hon ville åka i med mig i min bil dit, så himla söt tjej! Men tyvärr kunde jag inte det då det var en bit härifrån, och eftersom att båda mina värdföräldrar jobbade borta idag så vill dom att jag håller mig i området ifall skolan skulle ringa. Helt förståeligt! 
Istället åkte jag och köpte nytt schampo som jag tänkte testa. TRESemmé som jag använt i flera år funkar tydligen inte på mitt hår här. Det känns smutsigt så fort och gör mitt hår torrt. Det torra beror också väldigt mycket på allt jäkla klor som är i vattnet här. Det har tagit ett tag men nu känner jag inte av klorsmaken i dricksvattnet. 
Jag skulle behöva klippa mig också för det har jag inte gjort på fyra månader. Men då är ju frågan vart man ska klippa sig? Jag har då ingen aning och min värdmammans frisör är svindyr. Får klura lite på den. 

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen ska jag slå huvudet på kudden!




Kylan har kommit

Kylan har hittat till connecticut. -15 grader har det varit idag. Jag såg på nyheterna att ett nyhetsankare i Minnesota hade ett glas med vatten, och när hon kastade upp det i luften så frös vattnet till is innan det slog ner i marken. Man får väl bara hoppas att det inte blir så allvarligt här!

Idag var jag nere på postkontoret, det är i stort sett det enda jag gjort idag förutom att tvätta. Jag skickade en födelsedagspresent till min lillebror. Egentligen skulle jag inte skicka något då jag köpte en ny dataskärm till honom innan jag åkte, men jag hittade en fin plånbok från Tommy Hilfiger på Marshall's som jag köpte för inte alls mycket pengar. 
Igår kom även paketet till pappa, det tog gabska exakt 4 månader för det att komma fram. Jag hoppas att det inte ska ta lika lång tid denna gång! 

Nu ska jag kolla på paradise hotell, äntligen! 

A little piece of Sweden

Idag efter gymmet fick jag ett ryck. Jag var TVUNGEN att äta något svenskt idag. Jag är så sjukt trött på den amerikanska maten. Så jag gjorde stuvade makaroner och köttbullar. Är inte det en av det mest svenska maträtt som finns? 
Mina värdföräldrar trodde det var mac n' cheese så jag förklarade vad det var. Hur säger man stuvade på engelska?
Jaja, dom tyckte det smakade sotigt även fast det inte var någon ost i. 




Seg

Jag har blivit dålig på att uppdatera bloggen dagligen, men det är så lätt att glömma bort. 
Igår var jag iallafall ute med Becca och Jared. Vi drog till stamford och jag hade en kul kväll! 
Idag har jag gjort absolut ingenting och det har varit himla skönt. Har tittat på Oskyldigt dömd (igen). Mikael Persbrandt är allt bra han! 

Nu ska jag sova för imorgon väntar ett träningspass. Natti!




4

Idag var det exakt 4 månader sen jag lämnade svensk mark. Det har gått så himla fort. 
Någon extrem hemlängtan har jag inte haft än vilket är väldigt skönt. Jag haft liiite hemlängtan kanske 2-3 gånger. 
Visst saknar jag min familj, vänner och livet i Sverige ibland. Men jag vet att allt finns kvar när jag kommer hem. 
Jag trodde julen skulle bara riktigt jobbig men det som har varit jobbigast hittills jag varit min lillebrors födelsedag. Den dagen var riktigt tuff. 

Jag har börjat sakna Norge också (för er som inte vet har jag pappa och släkten på hans sida där). Jag vet att jag har skrivit mycket om saknaden av dom i Sverige, men jag saknar alla i Norge minst lika mycket! Det är bara det att jag är van vid att ha några månaders mellanrum mellan besöken med pappa och farmor osv. Min lillasyster saknar jag väldigt mycket, jag önskar att vi bodde närmre varandra. Men jag är superglad över att vi har en sån stark relation även fast vi inte ses så ofta! =)

Nu gled jag in på nått helt annat än vad jag hade tänkt mig.. Skulle iallafall bara säga att jag har spenderat dagen med att jobba i 10 timmar! Det har kommit ungefär 10 cm snö och då var såklart skolorna stängda då det inte finns vinterdäck eller vettiga plogbilar här. 

Nu ska jag som vanligt kolla på en film och sova, godnatt!




Galen snöstorm

Rubriken är ett skämt. Det ligger 1 cm snö på backen och alla är galna här. Det varnas för snöstorm och barnen blev hemskickade från skolan. 
Själv blev jag skickad till affären för att handla ifall vi skulle bli insnöade. Jag har aldrig sett så många människor i en mataffär förut. Det skulle väl vara sista minuter handlingen innan jul på Willys i så fall. Alla hyllor var i stort sett tomma och det var långa köer. 
Båda Värdföräldrarna åkte hem tidigare från jobbet och imorgon ska barn och vuxna stanna hemma. För 1 cm snö?!

Uppdaterar om hur snöstormen urartat imorgon, godnatt!


Så här såg det ut på varenda hylla..

Nyårsafton

Då det är väldigt få av mina kompisar som är 21 så kunde det tyvärr inte bli någon utgång i new york igår. Istället var vi ett gäng tjejer som var hemma hos Marlise och drack lite. 
Vi tog taxi till en reasturang som hade ett litet event och det var bara en allmänt konstig kväll. Men jag hade iallafall kul och Rebecka var här också!

Nu har jag och min värdfamilj precis släppt av Rebecka på tågstationen efter att ha ätit lunch på en mexikansk resturang. Så nu tänkte jag slå på en film och somna till den. Är så himla trött!










RSS 2.0