Hipp hurra!

Till min lillebror som fyller 14 år idag! Måste faktiskt erkänna att jag sitter med tårar i ögonen då jag saknar honom väldigt mycket. Jag önskar att jag kunde vara med och fira honom. 
Jag får försöka glädja mig med att jag får se honom om 6 månader. 

Älskar sig otroligt mycket, du är den bästa bror man kan ha. 




Besök

Imorgon kommer Rebecka hit och stannar över helgen! Det ska bli himla kul. Imorgon åker även min värdmammans föräldrar hem som har varit här i en vecka. Väldigt trevliga människor! 

Jag har haft en fantastisk jul här i USA och jag är lyckligt lottad som har en sån bra värdfamilj. Även fast killarna kan vara lite jobbiga ibland (som alla andra barn) så skulle jag aldrig byta ut dom. 

Nu ska jag fixa mig lite och sen åka över till Marlies en stund. 







Lugn dag

Som rubriken säger har det varit en väldigt lugnt dag.
Jag vaknade upp hos Becca ganska tidigt idag och sa hej då innan hon åkte till Bahamas. Sen åkte jag hem och somnade om.
På eftermiddagen rastade jag huliganerna i bowlinghallen och lekland. Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. 
Ligger just nu i sängen och tittar på Master Ink Sverige. Jag skulle själv aldrig skaffa en tatuering då jag är säker på att jag skulle tröttna på att ha samma motiv på kroppen år efter år, men jag tycker det är kul och häftigt att titta på folk som verkligen kan tatuera! Det är en sak att kunna teckna bra, men att sedan kunna föra över det på en kropp är rätt coolt. 

Nu ska jag försöka sova och förhoppningsvis få sova ut. God natt!




Julafton/Juldagen

Igår startade jag dagen med att skypa med min familj I Sverige. Första gången jag såg mormor på nästan 4 månader. Jag öppnade min julklappar som var två superfina halsband! 




Efter det åkte jag och Sofia in till New York där vi mötte upp Mathilda. Vi gick till svenska kyrkan där vi också mötte upp Rebecka. Vi var på gudstjänst och sen år vi skinkmacka, lussebullar och julmust. 
Vi satt och pratade med en massa olika folk tills klockan blev 3, och då visades Kalle Anka! Vilken lycka och vilken härlig känsla att vara i ett rum fyllt med svenskar. 





Johanna kom en aning försent och missade hela Kalle, så vi gick och åt middag innan vi tog tåget hem. 

Idag blev jag väckt av min lillkille på morgonen som sa att det var dags att öppna julklapparna. 
Barnen öppnade alla sina julklappar först och sen var det min tur. Här kollar alla tydligen på den som öppnar. Jag fick väldigt fina julklappar! I julstrumpan fick jag lite smågrejer som strumpor med någon sorts mjukgörande kräm i. Har dom på mig nu och dom är väldigt sköna! Jag fick lypsyl som jag alltid använder, ett par solglasögon och lite annat smått och gott! Jag fick också ett halsband och ett armband. Och sen kom min värdpappa och sa att han hade ännu en julklapp till mig. 
Vi gick till kassaskåpet och jag fick öppna det, där låg det ett kuvert med mitt namn på. Jag tänker inte berätta hur mycket pengar det låg i, men jag ska definitivt använda dom när mamma och bror kommer på besök! 
Nu ska vi äta frukost och bara umgås resten av dagen.








Frozen

Idag kom min värdmammans föräldrar och dom ska stanna här i en vecka. Ikväll åkte jag, min värdmamma, mormorn och grabbarna till en biosalong och kollade på frozen. Jag hade faktiskt höga förväntningar om den då alla som sett den sagt att den är så himla bra. Visst var den bra, men jag har sett bättre!

Igår åkte vi ett gäng tjejer till ett köpcentrum för att leta efter fula tröjor. Vi skulle nämligen på en hemmafest där den som hade den fulaste tröjan vann ett pris. Så jag, Marlise, Jared och den nya au pairen som ska ersätta Marlise förade lite hos Marlise och sen åkte vi till festen där Becca mötte upp oss. 
Efter ett tag bestämde vi oss för att åka till new york, så det blev utgång i White Plains. Det var riktigt kul! Jag tror jag la huvudet på kudden vid 04:30 imorse så jag har inte varit helt på topp idag. 

Nu är det dags att sova, imorgon blir det födelsedagsfirande för min värdmamma. Godnatt!

Underbara fredag

Idag är det fredag och det är så himla skönt! Just nu jobbar jag, men bara i en timme till. Vi sitter på golvet och bygger med lego samtidigt som vi tittar på tv. 
Ikväll ska jag över till Marlise en stund. Hennes värdmamma har lite party, och sen ska vi ut i Stamford. Jag gillar Marlise väldigt mycket och vi har verkligen kommit varandra närmre dom senaste veckorna. Så det svider lite att hon åker hem i januari. Det är nackdelen med att vara au pair, att ens kompisar åker hem och man vet inte om man träffar dom igen. 

Igår köpte jag klart alla julklappar! Eftersom att jag inte vet om Mona värdföräldrar håller koll på min blogg så tänker jag inte skriva vad jag köpt än. Det får ni veta efter den 25:e när vi öppnat alla julklappar! 

Nu ska jag fortsätta med mitt legoskepp, ha en bra fredag!

Julklappar

Idag var det tänkt att jag skulle köpa dom sista julklapparna, men så blev det icke. Dom ringde från skolan och jag fick hämta den äldsta pga sjukdom. Så imorgon efter att jag gått på den äldstas julparty i skolan ska jag åka och fixa det.
Det är så himla svårt att veta vad man ska köpa till sina värdföräldrar, speciellt när min värdmamma fyller år den 23:e också så jag måste komma på något till det också. Får se vad jag hittar imorgon!

Nu tittar jag på Hur många kramar finns det i världen, så himla fin film..




Videoinspelningen

Videoinspelningen vi har hållt på med verkligen hela dagen hat varit för min värdpappas företag. Det har varit kameramän och makeup-artister som fixat oss och sedan har vi spelat in en massa scener. Det hela utspelade sig i djungeln och vi var utklädda till vilda djur. Jag hoppas att filmen blir bra, kommer lägga upp den här när den är klar!












Shoot

Dete ganska sent just nu och jag håller på att hjälpa min värdpappa med studion till videoinspelningen imorgon. Återkommer imorgon med mer info och bilder om vad det är!

Förlåt

Förlåt för den dåliga uppdateringen! Jag har helt enkelt bara glömt bort...

Helgen, vad gjorde jag? I fredags var det tänkt att jag skulle ha en myskväll med Becca men slutade med att vi gick ut. Jag skulle dock ta det lugnt då jag skulle upp tidigt dagen efter för att ta tåget till new york. Tog jag det lugnt? Nej. 
Becca gjorde något som jag bara tror att man får se en gång i livet. Skulle kunna betala för att få se det igen dock! Hon sprang över gatan i sina höga klackar och ramlar. Det kommer en kille som hjälper henne upp, hon säger tack men jag är okej, vänder sig om och springer rakt in i en stolpe. Jag vek mig av skratt och det gjorde även vakterna och kön till klubben också!

I lördags vaknade jag efter att ha fått tre timmars sömn och tog tåget till city. Jag mötte upp Sofia och vi gick runt en liten stund innan vi mötte upp Rebecka. Vi åkte till sockerbit (en affär med svenskt godis och lite andra svenska varor), gick runt i affärer och bara upptäckte new york. Vi avslutade kvällen med middag på hard rock café som ligger på Times Square. Egentligen var det menat att vi bara skulle vara där till 18:00 typ, men timmarna verkligen bara flyger iväg när man är i nyc så vi kom inte iväg med tåget förrän 11 på kvällen. 

Idag tog vi tåget in igen och gick till rockafeller center. Det hade egentligen varit roligare att se det när det är mörkt, men vi hann tyvärr inte med det igår. Sedan gick vi till Times Square igen och tittade på allt man kan tänkas titta på. Köpte faktiskt en julklapp till mitt yngsta värdbarn och ett par mjukisbyxor till mig. Sen var det dags att släppa iväg Sofia i den gula taxin till hennes busstation och jag tog tåget tillbaka med Johanna som också var i city. 

Min helg har varit hur rolig som helst och det känns som att jag hann med mycket! Nu ska jag titta på film och sen sova efter mina ca 8 timmars sömn denna helg.












100 dagar

I 100 dagar har jag nu bott i USA. 
Jag måste säga att jag är himla stolt över mig själv. Att våga mig ut i ett främmande land och bo hos en till början främmande familj. För två år sen trodde jag aldrig att jag skulle skaffa ett körkort, men idag kör jag på Connecticuts motorvägar med fyra filer i en bil stor som ett hus (inte riktigt). 
Jag har träffat en massa nya människor och vissa kommer jag förhoppningsvis ha livslång kontakt med. 

Nu är det bara 265 dagar kvar. Herregud så fort det går! 





Till farmor

Jag fick din kommentar! Så det är bara att skicka fler ;)

Sjuk

Jaha, då har jag gått och blivit sjuk igen. Förkyld och feber. Lagom passande till den första riktiga snön som kom idag och killarna ville vara ute. 
Min värdpappa har stoppat i mig en massa piller hela dagen som inte alls har funkat. Han frågade mig hur jag brukar göra när jag blir förkyld. Jag svarade att jag bara väntar ut det då det inte finns några piller som botar förkylning.. 

Skickade iallafall iväg paketet till Norge idag. Jag fattar inte varför det ska vara så himla dyrt att skicka paket. Att skicka det var dyrare än vad grejerna i kostade. Men nu är det iallafall gjort! 

Nu ska jag slå på hunger games och förhoppningsvis få mer sömn denna natt än vad jag fick igår natt!

Paket hemifrån

Som rubriken lyder kom det en stor låda till mig idag. Det var ett paket med julklappar i! Jag ska verkligen göra allt jag kan för att inte öppna dom innan julafton. Började NÄSTAN gråta när jag öppnade lådan, men höll mig faktiskt denna gång. Det var lite julgodis, nötter och knäck i också som mormor hade gjort! Och så mina boots som inte fick plats i väskan när jag åkte hit. 
Det ska bli mycket kul att se vad det är som ligger i paketen! 

För övrigt så är mamma, moster, mormor och kusin på väg till Ullared just nu. Är så himla avis. Men jag hoppas att dom har kul och inte blir allt för ruinerade. 

Försöker titta på Snabba Cash - livet deluxe, men dom pratar en massa konstiga språk i större delen av filmen och det är ingen text. Förstår ingenting så jag får väl försöka sova istället. 
Godnatt!


Här är våran gran föresten!




White Plains

Igår jobbade jag i två timmar på kvällen innan det var dags att hämta upp Josefin och Madeleine (som jag träffade på training school) på tågstationen. Vi åkte och inhandlade nödvändigheter, hämtade upp Marlies och sen åkte vi till Becca. Jared kom och vi förfestade innan det var dags att dra vidare. Det blev lite krångel med en för full bar så alla var tvugna att gå så vi släppte av Madde och Jossan hemma hos dom och sen drog vi andra vidare till White Plains i New York. Det var sjukt kul! Det var mycket folk och vi dansade tills det stängde. 
Jag tror klockan var 05:00 när jag slog igen ögonen. 

Idag åkte vi till ett stort plantage (säger man så?) för att hugga en gran. Vi var flera familjer som samlades och sen åkte alla bilar efter varandra till Jones family farm. 
Efter ca 2 timmar hittade vi äntligen en hygglig gran som dög och sen åkte vi för att äta middag. 
Nu på kvällen har jag hängt lite med Becca, alltid lika kul!

Imorgon ska jag försöka att få iväg julklapparna till Norge och sen är det i vanlig ordning personlig träning. 

Nu ska jag titta klart på idol och sen sova!






Ikea och översvämning

Idag efter att jag slutat jobba på morgonen åkte jag med Marlies till gymmet. Kände mig väldigt effektiv och blev helt slut efter! 

I nån veckas tid har både jag och min värdmamma konstaterat att det varit en konstig lukt i källarvåningen (mitt place), idag kom vi på varför. Den äldsta killen kom ner och ropade på mig. Jag gick ut ur mitt rum och där stog han och hoppade på heltäckningsmattan och det bara skvätte en massa vatten! Hela vardagsrummet är översvämmat med vatten. Dom tror att vattnet kommer ifrån diskmaskinen, det kan ju förklara lukten. Jag är ju aldrig i vardagsrummet mer än att jag passerar det när jag går till övervåningen, så jag har inte märkt något. Jag vet faktiskt inte hur dom kommer lösa problemet, men det känns som att mattan måste bort..

Nu på kvällen var jag med Johanna till Ikea! Köpte pepparkaksdeg, julmust till julafton och köttbullar. Tänkte köpa prinskorv också, är egentligen inget stort fan av det men tänkte att jag ändå ville ha det. Ca 80 spänn gick korven på. Det ger jag inte för något som jag ändå inte är så förtjust i.
Måste kolla upp om det finns ansjovis och ströbröd här, tänkte nämligen försöks mig på att laga en Janssons frestelse!

Nu ska jag och min onda tå (som jag slog blodig i sänggaveln nyss) gå och lägga oss. Imorgon blir det antagligen några timmars jobb och sen blir det utgång!

Julklappar

Jag hatar och älskar att handla julklappar. Jag tycker nästan det är roligare att ge än att få. Men det är så himla svårt när folk inte önskar sig något! Eller när dom önskar sig för mycket.. Mitt äldsta värdbarn vill ha ett par specialdesignade Nike skor för 5000 spänn och den yngsta vill ha ett legoset för 1000 spänn. Funkar inte riktigt med den lönen jag har! 
Jag iallafall köpt en julklapp till min lillasyster för nån vecka sen och idag köpte jag till pappa. Det är inte direkt nått stort jag köpte till pappa, men jag har för mig att han gillar det! Tanken som räknas. Tänkte försöka få iväg det nästa vecka. 

Nu ska jag iväg och äta middag med Becca!

Tacksam

Jag måste bara säga att jag är otroligt glad över att jag och Becca har kommit varandra så nära. Det är himla skönt! Känner alltid att jag kan ventilera mina tankar med henne. 

Igår blev det ingen bio. Det kom upp lite saker och så vart det utgång istället! Kom hem vid 1 på natten och kände att jag verkligen var tvungen att titta på paradise hotel. Kunde inte sova efter det. När klockan var 02:30 så tänkte jag hur fan jag skulle orka att gå upp 7 på morgonen. Men det gick! Piggare än vanligt faktiskt.
Sitter med den äldsta och tittar på Tom & Jerry innan han snart ska åka iväg på en sak som jag tyvärr inte kan ta upp här. Tänkte ta en liten powernap när han åkt. 




3 månader

Nu har jag varit i USA i 3 månader. Alltså har 1/4 av året passerat. Det känns som att jag har varit här i en evighet samtidigt som det känns som att det har gått väldigt fort. Det är konstigt att förklara. 
Jag känner mig iallafall 100 % bekväm här nu. Innan har allt ändå känts väldigt nytt men nu känns det som en vardag där allt flyter på. 

Igår åkte jag hem till Becca på kvällen och snackade lite skit. Det känns skönt att ha henne här. För det första blir min engelska bättre eftersom att hon är amerikan och för det andra känner jag att jag kan berätta näst intill vad som helst för henne. Vi bestämde att på lördag ska vi vara med på en grej där man klär ut sig till tomtar och sen går man från bar till bar här i fairfield. Det börjar på eftermiddagen men vi tänkte ansluta oss lite senare på kvällen. Ska bli kul! 

I söndags "jobbade" jag. Den yngsta slocknade i soffan så fort föräldrarna klev utanför huset och den äldsta låg i mitt knä mesta delen av kvällen. Vi tittade på filmen The Croods och den var riktigt bra! Jag älskar animerade barnfilmer. Och ikväll ska jag, Johanna och Lotta gå på en film som heter Frozen, som också är en animerad film haha! Det är bäst att passa på när det är tisdag, för då är biljetterna billigare av någon anledning. 







New Jersey

I fredags åkte jag och Rebecka in till New York och traskade runt ett tag. Det var rätt mycket folk inne på Macy's, men ändå inte fullt så mycket som jag trodde med tanke på att det var black friday. Julskyltningen var iallafall igång och det var häftigt att se. Det var även julmarknad och skridskorink i Bryant park. 
Efter några timmar tog vi bussen till New Jersey. Vi hann alltså med 3 stater på en och samma dag! 
När vi Kom hem till Rebecka åkte vi och handlade lite och sen tittade vi på film. 
Igår åt vi brunch på ett jättemysigt café och sedan visade hon mig det fina området i Tenafly. Jisses vilka hus det fanns! 
På eftermiddagen åkte vi in till nyc igen och kollade in ännu fler affärer. Victoria's Secret var fullproppat, på vissa våningar gick det knappt att gå. 
Vi parkerade våra rumpor på Starbucks en stund innan jag tog tåget hem. Pamela hämtade upp mig och sen åkte vi till seagrape och snackade lite skit.
Jag har haft en superbra helg! Dock längtar man hem lite när man ser på Facebook att alla där hemma öppnar julkalendern och tänder första adventsljuset. 
Just ja! Öppnade ett paket jag fick av mamma igår. Det var chilinötter (som av någon konstig anledning inte finns här) ochtomteskum med smak av knäck. Fällde såklart en tår när jag läste brevet också som var med i paketet. Himla glad blev jag, tack mamma! 











RSS 2.0